Gostujoče predavanje: Kako zavarujem blagovno znamko in model

14. 5. 2019 16.30 | FM UP | Trg Brolo 12 - predavalnica IB2 | Koper

gostujoče predavanje 

 

 

SAMRA ŠEČEROVIĆ,
Urad RS za intelektualno lastnino

   

 

UP FM v sodelovanju s Centrom za razvoj in prenos znanja UP predstavlja predavanje z naslovom:

KAKO ZAVARUJEM BLAGOVNO ZNAMKO IN MODEL 

 

 

Koper | 14. maj 2019 | ob 16.30 uri
FM UP | Trg Brolo 12 - predavalnica IB2 | Koper

Dogodek organizira Katedra za pravo, v okviru promocije vpisa na magistrski študijski program Pravo za management.

 

VLJUDNO VABLJENI! 

 

Samra Šečerović je svetovalka Urada RS za intelektualno lastnino, zaposlena v Sektorju za promocijo in mednarodno sodelovanje. Pri svojem delu strankam urada nudi splošne informacije o intelektualne lastnine in informacije o postopkih prijav znamk in modelov, sodeluje pri promocijskih projektih urada in aktivnostih na mednarodnem področju. Dolga leta je delala kot projektni vodja projektov s področja podjetništva, varstva okolja in razvoja podeželja, sofinanciranih iz različnih EU skladov, med drugim tudi raziskovalno-razvojnih projektov v razvojnem centru iz panoge elektroindustrije in elektronike.

 

 

 

Tržno gospodarstvo 21. stoletja so nedvomno zaznamovale uspešne blagovne znamke, ki so s svojo prepoznavnostjo in dodano vrednostjo pometle s konkurenco. Za vizualnimi elementi blagovne znamke, kot so logotip, pakiranje in slogan so skriti še mnogi »nevidni« dejavniki oziroma zgodba nekega podjetja in njegovega izdelka. Razvoj in upravljanje vseh navedenih sestavin blagovne znamke pa je odločilnega pomena za uspeh in na trgu.


Poleg znamke je pomembna pravica industrijske lastnine tudi model. Registrirani model varuje zunanjo podobo izdelka in daje imetniku izključno pravico preprečiti tretjim, da bi brez njegovega soglasja uporabljali izdelek, katerega videz je registriran.


Na praktični delavnici o preverjanju in registraciji znamke in modela bodo strokovnjaki Urada RS za intelektualno lastnino predstavili načine preverjanja in registracije blagovne znamke in modela, opozorili bodo na najpogostejše zaplete v postopkih in nam svetovali glede uveljavljanja teh dveh prav.

Predavanje bo izvedeno v okviru cikla predavanj na temo intelektualne lastnine, ki ga organizira Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem v sodelovanju s Katedro za pravo UP FM.

 

 

7. maj 2019 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo