Gostujoče predavanje prof. dr. Vladimirja Kvinta

29. 10. 2015 17.00 | Fakulteta za management, Koper, Trg Brolo 12, predavalnica B5

gostujoče predavanje 

 

priznanega ekonomista in stratega 

prof. dr. Vladimirja Kvinta

 

z naslovom

Strategy for the Global Market: Theory and Practical Applications

 

 

Koper ǀ 29. oktober 2015 ǀ ob 17. uri

Fakulteta za management, predavalnica B5 (Trg Brolo 12) 

 

O predavatelju

Prof. dr. Vladimir Kvint je predstojnik katedre za finančne strategije na Moskovski ekonomski fakulteti Moskovske državne univerze Lomonosov.

Je ekonomist in strateg. Je avtor teorije o globalnih razvijajočih se trgih. To je bila tudi tema njegove prve knjige The Global Emerging Market in Transition (ZDA, Fordham University Press, 1999). Velja za uglednega znanstvenika s področja gospodarske strategije.

Njegov življenjepis je izjemno bogat. V 70. in 80. letih prejšnjega stoletja je zasedal vodilne položaje v različnih ustanovah (podjetjih, koncernih, inštutih) v Sovjetski zvezi. V 90. letih je bil ekonomski svetovalec predsednika Generalne skupščine Združenih narodov in direktor za področje razvijajočih se trgov v podjetju Arthur Andersen LLP v New Yorku.

Leta 2001 je prejel Fulbrightovo štipendijo in svojo akademsko kariero je nadaljeval kot visokošolski učitelj in raziskovalec na Univerzi Vlora in Univerzi Tirana v Albaniji. V tem času je bil tudi svetovalec albanske vlade, kar mu je leta 2002 prineslo priznanje Ministrstva za zunanje zadeve ZDA. Istega leta je z nagrado Globe dobil tudi častno profesuro na Univerzi Fordham.

Že več kot 20 let je član odbora Bretton Woods (ki nadzira Svetovno banko, Mednarodni denarni sklad, Svetovno trgovinsko organizacijo in druge mednarodne ustanove). Je višji svetovalec in član organizacije Business Council for International Understanding (BCIU). Leta 1994 je bil izvoljen za polnopravnega člana Ruske akademije za znanost.

Prof. dr. Kvint je častni član številnih združenj, akademij in skladov po vsem svetu (Albanian Chamber of Commerce and Industry, International Academy of Regional Development and Cooperation, International Informatization Academy, Russian Academy of Advocacy, World Jewish Academy of Sciences, International Academy of Emerging Markets, Academy of International Business, New York Academy of Sciences, Honored Member of the Russian Club of Economists, International Public Foundation for the Survival and Development of Humanity). Je večkratni dobitnik naslova častni doktor (Bridgeport University, ZDA; Vlora Technological University, Albanija; Donetsk State Technological University, Ukrajina, Academy of Public Administration of the President of Russia) in častni profesor ekonomije (Graduate Institute of Oil and Gas, Kazahstan; St. Petersburg Academy of Management and Economics, Rusija). 

Bogate so tudi njegove predavateljske izkušnje. (Bil) je gostujoči profesor za področje ekonomije (Vienna Economic University, Avstrija; Babson College, Massachusetts, ZDA), profesor za področje sistemov za upravljanje in mednarodnega poslovanja (Graduate School of Business, Fordham University), izredni profesor za področje strategije mednarodnega poslovanja (Stern School of Business, New York University), profesor za področje mednarodnega poslovanja (American University, Washingtonu, DC), in profesor za področje sistemov za upravljanje na Univerzi LaSalle v Pensilvaniji.

Dr. Kvint je avtor 25 knjig in več kot 350 člankov. 

O predavanju

Globalna skupnost v 21. stoletju nenehno išče ustrezne strateške usmeritve, s katerimi bi vzpostavila red v svetu. Ne glede na to, ali gre za najvišje ravni vlade in vojske ali pa multilateralne institucije, nevladne organizacije in korporacije, je prava strategija ključ do uspeha za prihodnost podjetja, regije, države ali celo vsega sveta. Še vedno pa so v manjšini tisti, ki razumejo, kaj strategija pravzaprav je in kako jo razvijati, načrtovati in izvajati.

Prof. dr. Vladimir Kvint bo predstavil temeljne teoretične postavke strategije za globalni trg in njeno aplikativnost. To je nov pristop razumevanja globalnega razvijajočega se trga. Tehnološke spremembe na področju komunikacije in transporta ter pojav in razvoj globalne skupnosti in globalnega trga v zadnjih dvajsetih letih omogočajo veliko tesnejše povezovanje ljudi in korporacij po vsem svetu kot kdaj koli prej. To seveda poraja tudi vedno večjo konkurenco in tekmovalnost. Razumevanje strateškega okolja kot tudi ustrezno reševanje problemov narekujeta udarno strategijo, da bo to okolje učinkovito in zmagovalno.

Prof. dr. Kvint bo v okviru predavanja predstavil svojo novo knjigo z naslovom Strategy for the Global Market: Theory and Practical Applications, ki vsebuje metodologijo in praktična priporočila za vse faze razvoja in izvajanja strategije. Gre za celovit priročnik z razlagami in opisi  za pripravo in urejeno zbiranje vseh potrebnih strateških dokumentov. Primeri, predstavljeni v knjigi, izhajajo iz realnega sveta, iz podjetij, vladnih in vojaških strateških praks v državah z razvijajočimi se trgi in na globalnem trgu. To je knjiga, ki bi morala biti na mizi vsakega vodja, managerja, pa tudi študenta managementa.

 

 

Vabljeni!

16. oktober 2015 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo