Predstavitev

V znanosti in izobraževanju ni mej. Projekt razvoja skupnega izobraževanja med Moskovsko šolo ekonomike in Fakulteto za management je začel nastajati v okoliščinah, ki porajajo številne izzive. In vsi ti izzivi utemeljujejo tako poslanstvo kot vizijo skupnega projekta obeh fakultet. Skupno izobraževanje, ki ga začenjamo s tem projektom, bo nedvomno prispevalo k boljšemu in učinkovitejšemu sodelovanju med državama. Geostrateška pozicija Kopra omogoča, da postane Fakulteta za management nosilec širše regionalne pobude izobraževanja in usposabljanja vrhunskih strokovnjakov s področja managementa, ekonomije in financ za uresničevanje gospodarskih projektov v ruskem ekonomskem okolju. Projekt skupnega izobraževanja za boljše in obsežnejše sodelovanje med državama prispeva h krepitvi prepoznavnosti obeh ustanov v Rusiji in Evropi. Hkrati je inovativni projekt obeh mladih fakultet, ki sta ambiciozno usmerjeni v mednarodno sodelovanje, ki daje ob akademskem sodelovanju velik poudarek diseminaciji rezultatov akademije na področje uspešnega in poglobljenega gospodarskega sodelovanja. Za študente obeh držav smo odprli nova vrata v skupni svet.

 

 

  

Junij 2014
Prvo srečanje na Moskovski šoli ekonomike

 

Julij 2014
Usklajevanje sporazuma o sodelovanju med MSE in UP FM

 

Oktober 2014
Skupno izobraževanje za razvoj gospodarskega sodelovanja

 

November 2014
V Portorožu je potekala prva skupna akademija Fakultete za management Univerze na Primorskem in Moskovske šole ekonomike Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova.

 

Marec 2015
V Moskvi je v okviru druge skupne akademije potekalo srečanje predstavnikov Fakultete za management Univerze na Primorskem in Moskovske šole ekonomike Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova ter predstavnikov gospodarstva iz obeh držav.

 

Maj 2015
Moskovska šola ekonomike postane partner uveljavljene mednarodne znanstvene konference Fakultete za management MIC.

 

Junij 2015
Fakulteta za management je od 8. do 22. junija 2015 na poletni šoli gostila 15 ruskih študentov Moskovske šole ekonomike Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova.

 

Oktober 2015
Fakulteta za management je v Kopru gostila priznanega ekonomista in stratega prof. dr. Vladimirja Kvinta. V svojem predavanju z naslovom Strategy for the Global Market: Theory and Practical Applications je govoril o strategiji za globalni trg z vidika teorije in uporabnosti.

 

November 2015
V Portorožu je potekala tretja skupna akademija Fakultete za management Univerze na Primorskem in Moskovske šole ekonomike Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova.

 

Marec 2016
Na slovesni akademiji Univerze na Primorskem je na pobudo Fakultete za management naziv častni doktor Univerze na Primorskem prejel akademik Aleksander Nekipelov, dekan Moskovske šole ekonomike.

 

April 2016
Slovenska delegacija, ki jo je vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, se v Moskvi sreča s predstavniki Moskovske državne univerze. Rektor Univerze na Primorskem predstavi pobudo za ustanovitev predstavništva MSU v Kopru.

 

Junij 2016
V okviru obiska ministra Republike Slovenije za zunanje zadeve Karla Erjavca pri rektorju Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova akademiku Viktorju A. Sadovničiju je bilo usklajeno besedilo sporazuma med Univerzo na Primorskem  in MSU, ki predstavlja formalno podlago za ustanovitev predstavništva MSU v Kopru.

 

November 2016
V Kopru je bil podpisan sporazum o sodelovanju Univerze na Primorskem in Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova za vzpostavitev skupnega izobraževalnega in raziskovalnega središča .

 

Februar 2017
V Moskvi je bil podpisan Memorandum med Vlado Republike Slovenije in Moskovsko državno univerzo M. V. Lomonosova o ustanovitvi Podružnice Lomonosova v Kopru v partnerstvu z Univerzo na Primorskem. V okviru skupnega izobraževanja bosta Fakulteta za management in Moskovska šola ekonomike oktobra 2017 začeli izvajati magistrski študijski program Ekonomija in finance, ki bo študentom omogočal pridobitev dvojne diplome.

 

Maj 2017
V okviru festivala inovativnosti festINNO 2017 je prof. dr. Vladimir Kvint imel predavanje z naslovom Strategija podjetništva – primeri dobrih praks.

Družbena omrežja

Kazalo