Brezplačni program za mlade z inovativnimi idejami na področju energetske učinkovitosti

ABC Accelerator v okviru projekta Danube Energy+ začenja s programom, pri katerem kot mentorji sodelujejo tudi naši profesorji. To je idealna priložnost za mlade z inovativnimi idejami na področju energetske učinkovitosti. V sodelovanju z mednarodnimi partnerji so razvil program za spodbujanje in pospeševanje razvoja idej mladih s področja energetske učinkovitosti, okolja in zelene energije. Zdaj bodo 10 idejam, ki jih bodo izpostavili mladi, nudili brezplačno priložnost, da te razvijejo do te mere, da z njimi ustvarjajo trajen in dobičkonosen posel

Danube Energy + je projekt Transnacionalnega programa Podonavje, ki poteka v 9 evropskih državah (Bolgarija, Češka, Hrvaška, Nemčija, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Ukrajina). Namenjen je vsem do 35 let z idejami. Triletni projekt želi pospešiti razvoj inovativnih novih podjetij v regiji, ki bodo prispevale k trajnostnim spremembam energetskega sistema.

V program se lahko prijavijo posamezniki ali veččlanske ekipe, ki iščejo rešitve na vseh področjih, povezanih z zeleno energijo in energetsko učinkovitostjoPrijavite se lahko do 10. septembra TUKAJ.

Gre za področja kot so shranjevanje energije, pametna omrežja, energija za promet in mobilnost, pametna mesta in zgradbe, energetska učinkovitost, obnovljiva energija ali drugi vidiki krožnega gospodarstva.

Predlagane ideje morajo nuditi možnost, da se lahko mednarodno razširijo in rešijo trenutni energetski izziv. Prijave kandidatov bo ocenila skupina strokovnjakov, ki jih bo izbrala 10 za program pred-pospeševanja. Program se začne 14. septembra in bo potekal dva tedna prek spleta. Program vsebuje usposabljanje, mentorstvo, skupne in posamezne naloge s poudarkom na razvoju ideje ter poslovnega modela, prodaji in pitchingu. Program se bo zaključil s Demo dnevom, na katerem bodo udeleženci predstavili svoje poslovne ideje pred žirijo. Ta dogodek je edinstvena priložnost za urjenje mladih poslovnih veščin.

V kolikor si želite več informacij, jih lahko najdete TUKAJ ali se neposredno obrnete na Prof. dr. Ajdo Fošner.

 

Foto: Freepik.com - created by Freepik

9. september 2020 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo