Nika Soršak - začrtano imava svojo pot

Pri predmetu Socialno podjetništvo, ki ga izvaja izr. prof. dr. Jasna Auer Antončič v Celju v sedanjem času na daljavo, se je preko video konference pridružila gostja iz prakse mag. Nika Soršak. Predstavila je dejavnost Točke zdravja, ki izvaja celostni program samopomoči.

Veliko ljudi raziskuje mentalno-duhovne vzroke za svoje težave, na celostnem programu samopomoči pa jih zanima, kaj predstavlja notranji vzrok težav. Ključna prednost te metode je, da se osredotoča na ozaveščanje izvornih jeder težav, omejitev, napačnih prepričanj in vzorcev. Prav tako so osredotočeni, da vsak posameznik na programu pridobi izkušnjo v praksi, kjer lahko analizira ali je omejitve in napačna prepričanja odpravil.

 

 

Gostja je povedala, da se z dejavnostjo ukvarjajo štiri leta, idejo o tej dejavnosti sta razvila skupaj s partnerjem. Program sta oblikovala za individualna srečanja svojih strank v domačem okolju, kasneje pa sta najela poslovne prostore in razširjevala ponudbo prilagojeno potrebam njihovih uporabnikov. Kljub začetnim oviram sta danes uspešna in prepoznavna. Poudarila je, da se pri svojem poslu ne zgledujejo po konkurenci, ampak imajo začrtano svojo pot in lastne cilje podjetja. Prepoznavni so skozi družbena omrežja, predvsem pa preko zadovoljnih uporabnikov njihovih storitev.

 

Foto: mag. Nika Soršak - osebni arhiv

3. april 2020 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo