Pioneers Into Practice - strokovno izobraževanje povezano s podnebnimi spremembami

Program Pioneers into Practice je program strokovnega izobraževanja in izmenjav za strokovnjake s področij, ki so kakorkoli povezana s podnebnimi spremembami. Združuje strokovnjake iz industrije, podjetij, univerz, raziskovalnih ustanov, lokalnih uprav kot tudi neprofitnih in javnih organizacij. Je priložnost za mednarodno sodelovanje širom Evrope, izmenjavo strokovnih znanj in dobrih praks, širjenje strokovnih poznanstev in razvijanje novih produktov in storitev za zmanjševanje podnebnih sprememb. 

Foto: CONOT.si

 

Program se prične v maju s 3-dnevno Uvodno delavnico v Ljubljani, kjer boste prejeli znanja o sistemskih inovacijah s področja podnebnih sprememb in njihove blažitve. Razdeljeni boste v skupine, v okviru katerih boste delali na skupinskih projektih reševanja konkretnih okoljskih izzivov, pri čemer boste prejeli tudi mentorsko pomoč. Septembra/oktobra boste šli na strokovno izmenjavo (placement) za 4-6 tednov h gostiteljski organizaciji, ki je lahko v Sloveniji ali v tujini (v eni od 17ih v PiP program vključenih Evropskih držav). Novembra se program zaključi z 2-dnevno Zaključno delavnico v Ljubljani. 

Izvedbo Pioneers into Practice programa za Slovenijo že od leta 2014 vodi in koordinira CO NOT - Center odličnosti nizkoogljične tehnologije. CO NOT združuje vse bistvene slovenske potenciale, ki omogočajo skladen, celovit in sistematičen razvoj naprednih tehnologij in bodo pospešili prehajanje Slovenije v nizkoogljično družbo. Pri promociji in izvedbi programa jim pomagajo tudi partnerji, med katerimi sta tudi Kemijski inštitut in Tehnološki park Ljubljana. 

Če ste pripravljeni razmišljati in delovati izven okvirjev in si želite usvojiti nova znanja in izkušnje ter prispevati k področju zmanjševanja podnebnih sprememb, je to pravi program za vas! 

Prijave so odprte do 23. aprila 2020 do polniči. Več navodil za prijavo najdete TUKAJ.

Za več informacij se lahko obrnete na jerneja.pirnat@ki.si.

 

20. marec 2020 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo