SOCIALNEET: Na Goričko po navdih

 

Udeleženci projekta Socialneet (skupine turizem in kultura) so pretekli ponedeljek pod vodstvom Mateje Hrvatin Kozlovič, mag. turizma, obiskale Eko-socialno kmetijo Korenika v Šalovcih v Prekmurju sredi Krajinskega parka Goričko. 

   

Fotografija: Ana Rojc photography 

 

Korenika je, že po nekaj letih delovanja, postala prepoznavna tudi na širšem geografskem prostoru in je, s strani strokovne javnosti, priznan primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva, zaposlovanja invalidov in oseb iz drugih ranljivih družbenih skupin ter zaščitnega zaposlovanja.

Kmetija je priznan primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva, zaposlovanja invalidov in oseb iz drugih ranljivih družbenih skupin ter zaščitnega zaposlovanja. Poleg ekološke pridelave in predelave živil, tako na dobrih dvajsetih hektarjih površin pridelajo poljščine, zelišča, sadje in zelenjavo, v naravi pa naberejo sadeže, ki jih predelajo v ekološke izdelke. Uredili so tudi prostoren zeliščni vrt in živalski park. Udeleženke so se strinjale, da je bil ogled dobre prakse v živo izredno koristen in navdihujoč. Hkrati so se seznanile z delovanjem različnih organizacij, ki delujejo s statusom socialnega podjetja in razumele vlogo tovrstnih organizacij, ki prispevajo k boljši vključenosti najšibkejših v družbi in spodbujajo razvoj le te.

 

Fotografije: Ana Rojc photography in Mateja Hrvatin Kozlovič

Tekst: Mateja Hrvatin Kozlovič

 

Socialneet - kmetija Korenika

18. junij 2020 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo