SOCIALNEET: Obisk eko-socialne kmetije Korenika

 

Udeleženci projekta Socialneet, financiranega s strani EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment (EEA ter Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih) bodo obiskali eko-socialno kmetijo Korenika, ki se nahaja v Šalovcih, v osrčju Krajinskega parka Goričko.

 

 

Korenika je, že po nekaj letih delovanja, postala prepoznavna tudi na širšem geografskem prostoru in je, s strani strokovne javnosti, priznan primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva, zaposlovanja invalidov in oseb iz drugih ranljivih družbenih skupin ter zaščitnega zaposlovanja.

Na Koreniki so vzpostavili sistem ekološke pridelave in predelave živil, tako na dobrih dvajsetih hektarjih površin pridelajo poljščine, zelišča, sadje in zelenjavo, v naravi pa naberejo sadeže, ki jih predelajo v ekološke izdelke.

Pod okriljem lastne blagovne znamke izdelujejo in prodajajo zeliščne čaje, hladno stiskana olja, sušeno in vloženo sadje in zelenjavo, ozimnico, sokove in sirupe in še bi lahko našteli. Ponudbo si lahko ogledate v spletni trgovini.

Uredili so prostoren zeliščni vrt in živalski park, kjer domujejo številne živali, ki so zelo priljubljene med najmlajšimi obiskovalci. Število obiskovalcev nenehno narašča, prav tako kot naraščajo številne aktivnosti in izobraževanja, ki jih gostijo v prijetnem, pomirjujočem in navdušujočem podeželskem okolju. Z naraščanjem števila obiskovalcev vse bolj razvijajo turistično in gostinsko dejavnost. 

 

12. junij 2020 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo