Dnevi FM 2016 so se končali s slovesno podelitvijo diplom in priznanj

Rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič in dekan Fakultete za management prof. dr. Matjaž Novak sta v soboto, 19. marca 2016, na 18. slavnostni podelitvi diplom in priznanj Fakultete za management izročila diplome in priznanja ter čestitala diplomantom in prejemnikom priznanj. Pri podelitvi diplome prvi diplomantki magistrskega študijskega programa Management trajnostnega razvoja se jima je pridružila tudi dekanja Fakultete za humanistične študije prof. dr. Irena Lazar. Večer se je nadaljeval in končal s tradicionalnim akademskim plesom, ki ga je pripravila fakulteta v okviru združenja Alumni FM in v sodelovanju s študentskim svetom fakultete.

Otok znanja, ki ga Fakulteta za management ustvarja in sooblikuje že dobrih 20 let, najprej kot Visoka šola za management, od leta 2003 pa tudi kot članica Univerze na Primorskem, je večji in bogatejši za 262 diplomantk in diplomantov, med njimi je 18 magistric znanosti in 15 magistrov znanosti ter 3 doktorice znanosti in 3 doktorji znanosti. Zato je bilo v Grand hotelu Bernardin, kjer je tudi letos potekala podelitev diplom in priznanj Fakultete za management, slovesno. Diplomanti, ki so diplomirali v koledarskem letu 2015, so v svoje roke končno dobili potrditev za uspešno opravljen študij.

Diplomante sta nagovorila rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič in dekan Fakultete za management prof. dr. Matjaž Novak.
Rektor je v svojem nagovoru diplomantom dejal, da imajo z diplomo vstopnico v svet, v katerem naj bodo čim bolj ustvarjalni. Hkrati pa jim je položil na srce, da v tem svetu delujejo tako, da bo srednji del Gausove krivulje čim bolj na sredini in ne na levi strani, kajti izginjanje srednjega razreda oziroma sredine v vsaki Gausovi krivulji ni dobro in ne vodi v pozitivno prihodnost tega sveta.

Dekan Fakultete za management prof. dr. Matjaž Novak je diplomantom zaželel, da bi imeli za uresničitev svojega poslanstva dovolj poguma in vztrajnosti, kajti »Slovenija potrebuje strokovnjake s področij, ki jih vsebinsko pokrivajo vaše diplomske naloge, da bi učinkovito in uspešno utrli pot na domač in zlasti mednarodne trge vsemu novemu, kar nastaja pod okriljem znanstvenega in aplikativnega raziskovanja v Sloveniji. Znanje veščine, kompetence in etično odgovornost za vaš prispevek k skupnemu razvoju imate – to formalno dokazujejo vaše diplomske listine, ki jih boste svečano prejeli danes.«
Za vztrajnost in požrtvovalno delo se je zahvalil tudi vsem profesorjem, raziskovalcem in strokovnim delavcem fakultete in univerze ter čestital vsem mentorjem.

Potrditev, da delajo dobro, pa so dobili tudi vsi najboljši, najuspešnejši in najbolj zaslužni študenti, diplomanti, visokošolski učitelji, raziskovalci in sodelavci fakultete. Fakulteta namreč vsako leto podeli tudi priznanja študentom, zaposlenim in zunanjim sodelavcem.

Slavnostni dogodek je glasbeno obogatil Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, s plesom pa sta ga popestrila Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek..

Slavnostni večer se je nadaljeval z akademskim plesom, kjer je glasbeno nit pozno v noč vpletala primorska glasbena skupina Gedore.

Se vidimo na naslednji podelitvi diplom in priznanj 25. marca 2017!

 

 

Podelitev diplom 2016 - 1

Podelitev diplom 2016 - 2

21. marec 2016 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo