Dnevi Fakultete za management 2017 so se končali s slovesno podelitvijo diplom in priznanj

Prorektorica Univerze na Primorskem doc. dr. Sonja Rutar in dekan Fakultete za management prof. dr. Matjaž Novak sta v soboto, 25. marca 2017, na 19. slavnostni podelitvi diplom in priznanj Fakultete za management izročila diplome in priznanja ter čestitala diplomantom in prejemnikom priznanj. Večer se je nadaljeval in končal s tradicionalnim akademskim plesom, ki ga je pripravila fakulteta v okviru združenja Alumni FM in v sodelovanju s študentskim svetom fakultete.

Otok znanja, ki ga Fakulteta za management ustvarja in sooblikuje že dobrih 20 let, najprej kot Visoka šola za management, od leta 2003 pa tudi kot članica Univerze na Primorskem, je večji in bogatejši za 409 diplomantk in diplomantov, med njimi je 129 magistric znanosti in 82 magistrov znanosti ter 9 doktoric znanosti in 2 doktorja znanosti. Zato je bilo v Grand hotelu Bernardin, kjer je tudi letos potekala podelitev diplom in priznanj Fakultete za management, slovesno. Diplomanti, ki so diplomirali v koledarskem letu 2016, so v svoje roke končno dobili potrditev za uspešno opravljen študij.

Diplomante sta nagovorila prorektorica Univerze na Primorskem doc. dr. Sonja Rutar in dekan Fakultete za management prof. dr. Matjaž Novak.

Prorektorica doc. dr. Sonja Rutar je v svojem nagovoru diplomantom izpostavila, da je ob vseh strategijah zagotavljanja kakovosti pomembna predvsem osebna in individualna izkušnja doživljanja kakovosti študija in to je spomin na dobre učitelje – kateri učitelj je študente navdušil, kdo je pomembno vplival na njihove profesionalne izbire. »Ko boste vstopili v svet, ki potrebuje predvsem ljudi, ki so danes zmožni odmika od ustaljenih predstav in resnic, se zavedajte, da sta univerza in fakulteta prostor, v katerega se lahko stalno vračamo. Lahko se tukaj skrijemo in ponovno prevrednotimo resnice. Lahko se vrnete, da pridobite nova znanja na zahtevnejši stopnji študija ali v oblikah vseživljenjskega učenja. Vsak od vas nam in družbi veliko pomeni.«
Ob koncu je prorektorica diplomantom še enkrat čestitala in jim zaželela srečno na  vseh poteh – profesionalnih in osebnih.

Dekan Fakultete za management prof. dr. Matjaž Novak je diplomantom najprej čestital za uspešno uresničitev zastavljenega cilja. »Diplomska listina naj bo simbol pomembnega priznanja za vas in vaše dosežke. Hkrati pa je tudi mejnik enega najlepših življenjskih obdobij – študentskega življenja. Ponosen sem na to, da ste ga preživeli v univerzitetnem okolju Fakultete za management. Spletli ste mnoga nova prijateljstva in doživeli lepe izkušnje ter številne nepozabne trenutke, ki vam bodo ostali v spominu vse življenje. Hkrati to pomeni tudi nov začetek. Verjamem, da boste pridobljeno znanje v času študija uspešno razvijali v praksi. Naj vam bodo znanje in veščine, pridobljene skozi študij na naši fakulteti, dobra popotnica za naprej.«
Poudaril je, da je krepitev znanstvenih in gospodarskih povezav znotraj in zlasti zunaj meja Evropske unije naše skupno poslanstvo, diplomantom pa položil na srce, da s formalnim zaključkom izobraževanja sprejemajo svoj del odgovornosti za uresničevanje tega poslanstva. »Vaše pobude iz družbenega, podjetniškega in gospodarskega življenja nam bodo vedno smernice za naše nadaljnje delo na akademskem področju.«

Za vztrajnost in požrtvovalno delo se je zahvalil tudi vsem profesorjem, mentorjem in strokovnim sodelavcem fakultete.

Potrditev, da delajo dobro, pa so dobili tudi vsi najboljši, najuspešnejši in najbolj zaslužni študenti, diplomanti, visokošolski učitelji, raziskovalci in sodelavci fakultete. Fakulteta namreč vsako leto podeli tudi priznanja študentom, zaposlenim in zunanjim sodelavcem.

Slavnostni dogodek so glasbeno obogatili dekleta iz Vokalne skupine Karina in harmonikaš Tomaž Boškin, s plesom pa so ga popestrile plesalke plesnega kulturnega društva Flamenko. 

Slavnostni večer se je nadaljeval z akademskim plesom, kjer je glasbeno nit pozno v noč vpletala primorska glasbena skupina Gedore.

Se vidimo na naslednji podelitvi diplom in priznanj 24. marca 2018!

 

Preberite še:

Priznanja Fakultete za management študentom in diplomantom

Priznanja Fakultete za management zaposlenim

 

 

 

 

 

 

Podelitev diplom 2017

27. marec 2017 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo