Doc. dr. Benjamin Lesjak gost foruma Znanje in digitalna družba

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je v petek, 22. 4. 2016, potekal forum na temo Znanje in digitalna družba. Med gosti je bil tudi doc. dr. Benjamin Lesjak s Fakultete za management.

Digitalno gospodarstvo raste sedemkrat hitreje kot ostalo gospodarstvo, ta potencial pa še vedno ni v celoti izkoriščen. Sektor IKT v Evropski uniji vsako leto ustvari 120 tisoč novih delovnih mest. Konkurenca na globalnem trgu je velika, zato je nujno, da Evropska unija digitalnemu področju nameni ustrezno pozornost. Čeprav je v Evropski uniji trenutno brez dela več kot 20 milijonov ljudi, se podjetja s področja IKT soočajo s pomanjkanjem kadrov za zapolnitev prostih delovnih mest. Po napovedih do leta 2020 zaradi pomanjkanja digitalnih veščin v Evropski uniji ne bomo zmogli zapolniti 800 tisoč delovnih mest.

Gosti razprave Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, doc. dr. Benjamin Lesjak, docent na Fakulteti za management Univerze na Primorskem, in Katja Koren Ošljak, vodja marketinga pri podjetju Shoutem in ambasadorka evropske iniciative Code Week v Sloveniji,  so govorili o digitalni prihodnosti in infrastrukturi, o pomenu znanja v digitalni družbi ter enotnem digitalnem trgu.

Razpravo si lahko v celoti ogledate na tej povezavi

 

29. april 2016 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo