Doc. dr. Benjamin Lesjak sodeloval v razpravi na temo znanja in digitalne družbe

Na II. gimnaziji Maribor je v torek, 12. decembra 2017, potekala razprava o pomenu znanja za izkoriščanje potencialov digitalne družbe. Med gosti je bil tudi doc. dr. Benjamin Lesjak s Fakultete za management.

"Digitalni enotni trg je ena izmed prioritet Evropske komisije. Optimalno delujoči enotni digitalni trg bi lahko evropskemu gospodarstvu prinesel 415 milijard evrov in več sto tisoč novih delovnih mest. Evropska komisija pospešeno odpravlja ovire za polno delovanje enotnega digitalnega trga. Tako se vlagajo napori v izboljšanje infrastrukture, posodabljanje različnih predpisov, varovanje osebnih podatkov (in spletne varnosti) ter izpostavlja pomen usposabljanja za pridobitev digitalnih znanj oziroma spretnosti. Ustrezen nivo znanja ima za posledico kompetentne uporabnike tehnologij, aktivno državljanstvo in vključujočo digitalno družbo. Nedvomno digitalni razvoj prinaša številne priložnosti, prav tako pa dinamika razvoja povzroča veliko preglavic vsem tistim, ki želijo regulirati vplive digitalnega razvoja, ki se lahko ob nepremišljeni rabi, izkažejo tudi za negativne." (Iz napovednika dogodka)

Dogodek sta organizirala Zavod PIP in Zveza prijateljev mladine Maribor v sodelovanju z II. gimnazijo Maribor. Gosti razprave Katja Koren Ošljak, ambasadorka evropske iniciative Code Week v Sloveniji, dr. Benjamin Lesjak, docent na Fakulteti za management in strokovnjak s področja varne in odgovorne rabe interneta, ter Boris Volarič, učitelj računalništva, tehnike in tehnologije na OŠ Bratov Polančič, svetovalec, organizator in promotor sodobnih tehnologij v vzgoji in izobraževanju, odgovorni za izobraževalne programe v Kreator Labu, so z dijaki II. gimnazije Maribor razpravljali o pomenu znanja za kompetentne uporabnike tehnologij, aktivno državljanstvo in vključujočo digitalno družbo.

Foto: mariborinfo.com

 

Preberite še:

13. december 2017 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo