Dr. Biloslavo in dr. Faganel sta se udeležila konference v Panami

Dr. Roberto Biloslavo in dr. Armand Faganel sta se kot predstavnika naše fakultete konec julija udeležila konference v Panami, ki je potekala pod okriljem projekta LAURDS (Latin American University Research and Doctoral Support). Fakulteta za management Univerze na Primorskem je namreč eden od osmih partnerjev omenjenega projekta.

Konferenca z naslovom Perspectives on Culture, Research Strategies, and Doctoral Studies in Latin America je potekala 26. in 27. julija 2018 v mestu Panama (Ciudad de Panama) – glavnem mestu istoimenske države, ki je najjužnejša obmorska država v Srednji Ameriki. Konferenca je bila organizirana v okviru projekta LAURDS (Latin American University Research and Doctoral Support), gostila pa jo je katoliška univerza Santa María La Antigua (Universidad Católica Santa María La Antigua – USMA).

Med vabljenimi govorci sta bila tudi prof. dr. Philip G. Altbach iz Centra za mednarodno visoko šolstvo v Bostonu ter prof. dr. Melita Kovačević, predsednica Sveta za doktorsko izobraževanje pri Evropske združenju univerz (EUA). Udeleženci konference so obravnavali različne teme: institucionalni modeli za promocijo raziskovanja; Strasbourg in reforme doktorskega študija; vladne agencije za raziskovanje in raziskovalna podpora v Latinski Ameriki; akademsko mreženje kot mehanizem, ki promovira raziskovanje; ter prispevek LAURDS k prihodnjem razvoju doktorskega raziskovanja v Latinski Ameriki.

Utrinke s konferfence si lahko gledate na tej povezavi.

 

Preberite še:

20. avgust 2018 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo