Dr. Danila Djokić predavala na Pravni fakulteti v Bremnu

Dr. Danila Djokić, izredna profesorica za področje prava na Fakulteti za management, je v okviru programa Erasmus za izmenjavo visokošolskih učiteljev pretekli teden (19.–22. junija 2017) gostovala na Pravni fakulteti v Bremnu.

Študentom je predavala o korporacijskem upravljanju v tranzicijskih državah. V svojem predavanju se je osredotočila na predstavitev primera Republike Slovenije. Osvetlila je proces preoblikovanja podjetij v zadnjih 25 letih in spremembe, ki so se v državi zgodile v tem času. Ta proces, ki se je začel z množično privatizacijo lastniškega kapitala in korporatizacijo družb, je edinstven in drugačen od nemške prakse. Dr. Djokić je prek zgodovinskega ozadja orisala razvoj pravnega sistema in pravnih virov, ki urejajo organizacijo podjetij in določajo korporativno upravljanje v Sloveniji in drugih tranzicijskih državah. Pojasnila je razloge in pravno podlago za trenutni položaj na področju upravljanja podjetij ter ovrednotila težave, ki se porajajo v zvezi s tem. Predstavila je tudi metodologijo za merjenje kakovosti korporativnega upravljanja v javnih podjetjih v nekaterih tranzicijskih državah in nekatere rezultate empiričnih raziskav na tem področju.

Dr. Danilo Djokić so na Pravni fakulteti v Bremnu gostili kolegi s katedre za korporacijsko pravo (na fotografiji),  ki jo vodi prof.  dr. Thilo Kuntz.

27. junij 2017 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo