Dr. Likar o povezovanju akademske sfere in gospodarstva

»V gospodarstvu imamo na eni strani presežek novosti in inovacij. Na trgu je bistveno več izdelkov, kot jih je trg sploh sposoben sprejeti. Kar pomeni, da bodo preživeli tisti, ki so najbolj zanimivi, po drugi strani pa tista podjetja, ki bodo sposobna hitro spraviti novosti na trg (Time to Market), tista, ki imajo dobre poslovne modele. Vse to zahteva od nas, da iščemo navidez skrite možnosti. In ena je sodelovanje akademske sfere in gospodarstva. Kako izrabiti torej enormen potencial v raziskovalni sferi in sposobnost gospodarstva, da te ideje uresniči?«

Tako razmišlja in se sprašuje dr. Borut Likar, redni profesor za področje managementa na Fakulteti za management, v članku z naslovom Vrhunska oprema je velikokrat premalo izkoriščena, ki je bil objavljen 19. junija 2017 v časopisu Dnevnik. (Foto: Jana Petkovšek Štakul)

Vabljeni k branju!

 

Dr. Borut Likar je eden od pobudnikov magistrskega študijskega programa Inoviranje in podjetništvo, ki ga izvajamo na Fakulteti za management.

Zelo aktivno sodeluje tudi v projektu Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu, s katerim raziskovalci ozaveščajo o pomembnosti znanosti za gospodarstvo in družbo. Tako je v okviru Festinna 2017 z moderatorko Karin Sabadin z RTV Koper razpravljal na temo Raziskovalci: odvečen strošek ali skriti dragulj uspešnega gospodarstva (posnetek dogodka je na tej povezavi).

20. junij 2017 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo