Evropa spodbuja mednarodno sodelovanje

Izr. prof. dr. Danila Djokić je pretekli teden predavala na Pravni fakulteti Univerze v Valencii. Gostujoče predavanje je na povabilo univerze gostiteljice izvedla za Erasmus študente pri predmetu International Commercial Law.

V svojem predavanju z naslovom International Business Investments and Contracts je predstavila temeljne pravne predpostavke za izvajanje kapitalskih naložb in mednarodnih poslov na globalni ravni. Pri tem je izpostavila tudi možnosti, ki jih ima Slovenija na tem področju.
Slušatelje, med katerimi so bili akademiki, študenti iz Španije in Erasmus študenti iz vse Evrope, je opozorila na pomembnost evropskih  študentskih izmenjav  in evropskega meduniverzitetnega sodelovanja, ki ga omogočata Erasmus in Horizon 2020. Študenti, profesorji in raziskovalci lahko v okviru izmenjav praktično preizkušajo in spoznavajo prednosti mednarodnega sodelovanja v študijskem procesu in raziskovalni dejavnosti.

Univerza v Valencii velja za ena najpomembnejših španskih akademskih ustanov. Ustanovljena je bila leta 1499 in je najstarejša univerza v valencijski pokrajini, hkrati pa spada tudi med najstarejše delujoče univerze v Španiji sploh. Združuje 18 fakultet in ponuja dodiplomske, magistrske in doktorske študijske programe. Obiskuje jo več kot 55.000 študentov, med njimi vsako leto tudi več kot 500 Erazmus študentov na posamezni fakulteti.

  

16. december 2015 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo