Fakulteto za management so obiskali udeleženci Ekonomijade

Koper, 17. aprila 2015 – Danes so Fakulteto za management obiskali udeleženci Ekonomijade dijakov srednjih šol iz republik nekdanje Jugoslavije. Med gosti – bilo jih je kar 75 – so bili ravnatelji, učitelji in dijaki srednjih ekonomskih šol iz Podgorice, Beograda, Čačka, Tuzle, Sarajeva, Banja Luke in Ljubljane.

 

Ekonomijada je tekmovanje iz znanja ekonomije na srednješolski ravni. Letošnjo Ekonomijado gosti Srednja ekonomska šola Ljubljana – Roška. Dogodek vsako leto poveže šest držav z ozemlja nekdanje Jugoslavije: Bosno in Hercegovino, Črno goro, Hrvaško, Makedonijo, Slovenijo in Srbijo. Glavni namen tekmovanja je povezovanje dijakov, tekmovanje iz znanja ekonomije in spoznavanje s kulturo države gostiteljice.

 

V sklopu izleta na Primorsko so na pobudo ravnateljice šole gostiteljice mag. Andreje Preskar, obiskali tudi našo fakulteto. Obiskovalce je najprej pozdravila prodekanja za izobraževanje na Fakulteti za management doc. dr. Elizabeta Zirnstein. Predstavila je fakulteto, študijske programe, mednarodno vpetost fakultete, raziskovalno dejavnost in obštudijske dejavnosti v okviru fakultete. Navzoče sta pozdravila tudi dva naša študenta – Jan Šahbaz Pergar, študent 2. letnika visokošolskega študijskega programa 1. stopnje Management, in Eleonora Cvetković, absolventka univerzitetnega študijskega programa Management.  Povedala sta jim nekaj o študiju na FM, pa o študentskem življenju na Obali in tudi o študentskih izmenjavah.

 

Obiskovalce je kot predstavnica Univerze na Primorskem pozdravila tudi dr. Vesna Grahovac samostojna svetovalka v kabinetu rektorja univerze. Predstavila jim je univerzo in možnosti študija na primorski univerzi.

 

Po končanih predstavitvah se je razvila živahna razprava. Številna vprašanja o možnostih študija na naši fakulteti, vpisnih pogojih, opravljanju izpitov in podobnem so pokazala precejšnje zanimanje za našo fakulteto med ravnatelji in učitelji.

Srečanje je bilo prijetno, zanimivo in tudi zabavno. 

    

Ekonomijada 2015

17. april 2015 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo