Gostujoče predavanje: Upravljanje talentov - potrebujemo obe polovici - Vabilo

 

 

Fakulteta za management

Univerze na Primorskem

 

 

vabi  

na gostujoče predavanje

 

z naslovom

 

UPRAVLJANJE TALENTOV: POTREBUJEMO OBE POLOVICI

 

 

Predavala bo

 

mag. Natalie C. Postružnik

 

 

 

Celje ǀ 25. maj 2015 ǀ ob 8.30

Fakulteta za management, mala predavalnica (Ljubljanska cesta 5 A)

 


O predavateljci:

Mag. Natalie C. Postružnik združuje znanja s področja informacijske tehnologije, novinarstva, nemškega jezika s književnostjo, lingvistike ter managementa. Tri leta je predsednikovala stanovski organizaciji PRSS (Public Relations Society of Slovenia), še dve dodatni leti pa je bila izvoljena podpredsednica tega društva. V 2013 je stopila na samostojno pot s podjetjem Nikrmana, kjer kot licencirana coachinja za vrhnji management med drugim vodi projekt za uravnoteženost žensk in moških v procesu odločanja v gospodarstvu Include.all – Vključi.vse za Združenje Manager Slovenije. Pred tem je bila na Zavarovalnici Maribor (ZM) dobrih 13 let. Je članica strokovnega sveta projekta Zlata nit (najboljši zaposlovalec v Sloveniji) in Zlati kamen (iskanje najbolj prodorne občine v Sloveniji) in soustanoviteljica Inštituta za razvoj družbene odgovornosti. V letu 2009 je prejela najvišje priznanje PRSS PiarNaKvadrat osebnost.

 

O predavanju:

Podjetja in organizacije so kot človeško telo, ki mora delovati sinhrono in skupaj kot ekipa, če želi biti uspešno. Ženske, ki vodijo to telo, so lahko uspešnejše prav zaradi svoje sposobnosti povezovanja, timskega dela in sočutja. Nekatere raziskave kažejo, da bo manjšanje razlik med moškimi in ženskami na vodilnih položajih pozitivno vplivalo na dodaten razvoj gospodarstva, saj bo reševalo težave, ki jih povzroča staranje prebivalstva in s tem povezano praznjenje državnih blagajn zaradi bremena pokojnin.

Podjetja pridobijo na inovaciji in kreativnosti med zaposlenimi, saj so ženske vodje bolj nagnjene k spodbujanju in negovanju talentov, povečanju znanja in pridobivanju izkušenj. Mladi, ambiciozni, talentirani in sposobni kadri želijo ustvarjati in delati v podjetjih, ki jim omogočajo uravnoteženo življenje, take pogoje pa večinoma lahko zagotovijo podjetja z ženskim vodstvom. Podjetja, ki bodo prepoznala prednost v uravnoteženosti vodilnih kadrov, bodo pridobila spoštovanje in pozitiven odziv javnosti in potrošnikov. Vse to vpliva na spremenjen zemljevid sestave vodstva organizacij. Posledično to vpliva na spremenjen način vodenja organizacij s svojimi deležniki.

 

19. maj 2015 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo