»Investicija« v neprespani dopust se danes vrača

Škofjeloški in celjski študenti smo eno od predavanj pri predmetu Podjetniški projekt, ki ga izvajata doc. dr. Jana Hojnik in doc. dr. Jasna Auer Antončič, preživeli na način, ki bi si ga verjetno želel vsak študent. Mize in stole v predavalnici so zamenjali mehke blazine, svinčnik in zvezek pa kavica in rogljiček. Ja, na tak način potekajo predavanja (t. i. INNOtalks) v ABC pospeševalniku v Ljubljani. Poslanstvo ABC pospeševalnika je zlasti v tem, da start-up ekipe spodbujajo, usmerjajo, izobražujejo in jim pomagajo pri razvijanju njihovih start-up projektov.

Ob kavi nam je projekt Sleepy Bottle predstavil njen ustanovitelj Rok Colarič. Povedal nam je, da je včasih prodajal učbenike in se v mladosti zabaval po klubih, danes pa njegova start-up ekipa šteje 14 članov in rešuje aktualen problem staršev dojenčkov. »Investicija« v neprespani dopust se mu danes vrača. Neprespane noči, ki jih je povzročil njegov kolega s svojim razbijanjem posod v kuhinji med pripravo adaptiranega mleka za otroka, so mu dale misliti. Motiviran se je odločil, da svojo idejo tudi izpelje. Raziskal je trg, oblikoval prototip, pridobil vlagatelje, razširil svojo ekipo in pripeljal izdelek do točke, da je ekipa tik pred tem, da izdelek postavi na spletne in trgovske police.

Po pogovoru smo se sprehodili po pisarnah in skupnih prostorih ABC pospeševalnika in ABC Huba. Prostori so opremljeni tako, da je delovno okolje sproščeno, ustvarjalno in navdihujoče. Veliko je skupinskih prostorov, imajo tudi prostor za oddih in sprostitev.

Zadnja dejavnost našega obiska je bilo predavanje o kratkih predstavitvah (angl. pitch). Skrivnosti dobrih predstavitev in kako se nanje pripraviti nam je zaupal dr. Aleš Pustovrh. Nasveti strokovnjaka za pitchanje nam bodo zagotovo koristili pri pripravi vseh predstavitev skozi učni in karierni proces.

    

 

Zapis: Ajda Hlebš, študentka

 

22. oktober 2018 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo