Na dogodku CAB EXPO zmagal slovenski projekt Tomappo

V sredo, 11. septembra 2019 se je v Benetkah odvil CAB EXPO, zaključni dogodek čezmejnega projekta CAB – Cross border Acceleration Bridge (Interreg Italija-Slovenija), ki je bil osredotočen na program za pospeševanje poslovanja ter na zagonske in inovacijske ekosisteme. 

Cilj programa za pospeševanje je bil, da z izvirnim čezmejnim pristopom podjetja na čezmejnem območju postanejo bolj konkurenčna na mednarodnih trgih. Vodilni partner projekta je Friuli Innovazione, v konzorciju pa so še ABC Accelerator, Univerza v Trstu, Univerza Ca'Foscari, Univerza na Primorskem, Gospodarska zbornica Slovenije, Gruppo Euris Srl in Smart Com d.o.o.. Enodnevnega dogodka, namenjenega podjetnikom in managerjem, se je udeležilo več kot 100 udeležencev.

Mednarodni start-upi in inovativni SMEji so v okviru programa za pospeševanje CAB več mesecev razvijali svoje izdelke in storitve ter iskali inovativne načine vstopa na nove trge. Na dogodku CAB EXPO so imeli priložnost predstaviti svoje dosežke in inovativne poslovne ideje. Udeleženci dogodka so kot najboljšo poslovno idejo izbrali aplikacijo za upravljanje vrtov Tomappo, Bojana in Tilna Blažica, ki sta tako osvojila CAB Innovation Award. 

Z dogodkom CAB EXPO v Benetkah se projekt počasi zaključuje, a se bo njegova zapuščina, pospeševanje razvoja podjetij z obeh strani meje, s pomočjo nadaljnjega sodelovanja med partnerji projekta, nadaljevala še dolgo po tem. 

Foto: izr. prof. dr. Tina Bratkovič Kregar in prof. dr. Mitja Ruzzier (oba UP FM)

CAB EXPO 2019

12. september 2019 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo