Na Fakulteti za management smo gostili predavateljico iz ZDA

Včeraj je na Fakulteti za management predavala gostujoča predavateljica prof. dr. Tatiana S. Manolova z Univerze Bentley v Združenih državah Amerike. V okviru raziskovalnega seminarja je izvedla dve predavanji. Pri nas je gostovala prek Erasmus izmenjave.

V prvem predavanju z naslovom Navigating the publication process - from initial submission to journal acceptance je prof. dr. Manolova predstavila trnovo pot objavljanja znanstvenih člankov. Predstavila je svoje izkušnje z dolgotrajnim postopkom za objavo članka, ki so ga skupaj s soavtorji poslali v uredništvo najuglednejše revije s področja podjetništva: vse od oddaje, dveh krogov recenzij do objave članka. Slušateljem je dala tudi nekaj priporočil in nasvetov glede objavljanja v znanstvenih revijah.

V svojem drugem predavanju z naslovom Never waste a crisis - performance effects of SMEs’ crisis response in emerging markets je prof. dr. Manolova razpravljala o tem, ali naj podjetja v času krize umaknejo (režejo stroške) in počakajo, da kriza mine, ali pa naj "napadejo" in izkoristijo krizo – jo vzamejo kot priložnost in se tako vedejo bolj podjetniško.

Obe predavanju sta na koncu odprli zanimivo razpravo o obravnavanih temah.

Dr. Tatiana S. Manolova (DBA, Boston University) je profesorica managementa na ameriški univerzi Bentley. Področja njenega raziskovanja so strateški management (strategije konkurenčnosti za nova in majhna podjetja), mednarodno podjetništvo in management razvijajočih se gospodarstev. Trenutno sodeluje pri mednarodnem raziskovalnem projektu, v okviru katerega raziskujejo strategije rasti ženskih podjetnic po vsem svetu. V preteklosti je delala kot raziskovalna sodelavka na univerzi v Sankt Peterburgu v Rusiji, kjer je bila vključena v projekt študentskega podjetništva, ki ga podpira ruska znanstvena fundacija, kot gostujoča profesorica na univerzi Kind Saud, Riyadh, Savdova Arabija, kjer je izvedla raziskavo o podjetništvu v Savdski Arabiji v sodelovanju s Prince Salman Institute for Entrepreneurship. Dr. Tatiana S. Manolova je avtorica več kot 50 znanstvenih člankov in poglavij v knjigah, soavtorica dveh knjig in vodilna urednica zbirke raziskav o ženskah v podjetniških ekosistemih. Sodeluje tudi v uredniških odborih Entrepreneurship Theory and Practice in Journal of Business Venturing, na Babson College za podjetniško raziskovalno konferenco v odboru za recenzente in kot svetovalna urednica za International Small Business Journal.

 

Foto: Blaž Korent

20. junij 2018 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo