Nagovor dekana ob začetku študijskega leta

Z oktobrom skupaj vstopamo v novo akademsko leto. Za Fakulteto za management Univerze na Primorskem bo to že štiriindvajseto. Vsako akademsko leto pomeni za vse ključne deležnike fakultete nov začetek – za študente, za profesorje, za strokovne sodelavce in za podpornike. Vse se začne znova. Novi izzivi, nova pričakovanja, nove izkušnje in nova spoznanja.

V tem študijskem letu od vas pričakujemo, da boste predvsem radovedni in vedoželjni. Odkrivajte, sprašujte in raziskujte. Lepota in prednost naše fakultete je ravno v tem, da se lahko posvetimo vsakemu, ki je željan znanja in usmeritve, s čimer vam lahko pomagamo pri individualnem razvoju in pripravljenosti na globalno poslovno okolje.

Nekateri vstopate pod naše okrilje prvič. Vam želim, da bi se med nami počutili dobro, da bi v času študija spletli veliko prijateljskih vezi in našli dobre zaveznike za vaše prihodnje podvige. Vsem tistim, ki našo fakulteto že poznate, pa želim uspešno nadaljevanje in dokončanje študija.

S študijem boste pridobili kompetence upravljanja. Osvojili boste veščine komuniciranja v globalni družbi in se zavedali pomena etičnosti uporabe znanj in kompetenc hkrati pa spoznali zakonitosti trajnostnega razvoja posameznika in družbe.

Po nekajletnem uspešnem sodelovanju smo v preteklem študijskem letu dobili prve magistre programa Ekonomija in Finance, ki so študij zaključili s pridobitvijo dveh diplom – diplomo Univerze na Primorskem ter Moskovske šole ekonomike prestižne univerze M. V. Lomonosova – in so sedaj strokovno usposobljeni za delo na evropskem trgu za rusko gospodarstvo. V odgovor na neprestane spremembe v širšem družbene prostoru smo v tem študijskem letu prenovili dodiplomske programe. Prav tako vas je kar nekaj, ki naše programe poslušate v angleškem jeziku oziroma ste k nam prišli iz tujine in si s tem večate možnosti delovanja na globalnem trgu, navdušeno pa pozdravljamo tiste, ki se odločate za mobilnost oziroma izmenjavo znanja v tujini.

Vsem želim veliko študijskih uspehov. Dosegli jih bomo z ustvarjalnim sodelovanjem vseh - tako vas, študentk in študentov, kot tudi vseh zaposlenih na fakulteti.

Imeti znanje pomeni imeti prihodnost na dlani in le radovednost je ključ do tega znanja. Je motor dosežka ter najmočnejša stvar, ki jo imate. To je pot do uspeha!


                                                                                                        Prof. dr. Matjaž Novak,
                                                                                                        dekan

 

 

30. september 2019 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo