Nagovor dekana ob začetku študijskega leta

Še eno študijsko leto je naokoli. In to kakšno leto. Polno preobratov, polno izzivov in polno novih dognanj. Le kdo bi verjel, če bi vam v začetku lanskega študijskega leta rekel, da bomo leto končali drugače, kot smo ga začeli? Študij na daljavo je bil izjemen izziv, ne zgolj za nas, kot fakulteto, ampak tudi za vas. Izjemno ponosen sem, da ste naši študentje tako vneto in uspešno sprejeli vse spremembe, se prilagajali z nami in nam kakšen zdrs tudi oprostili. Trudimo se, da bo novo študijsko leto ravno tako potekalo brez večjih težav ter da bomo ob koncu študijskega leta že lahko v živo skupaj preživljali ure in ure v prostorih fakultete.

Pa ne le katerekoli – z veseljem napovem, da že odštevamo dneve do naše selitve v nove, moderne in tehnološko opremljene prostore. Ti so že v zadnji fazi zaključnih del in kar jim še manjka, je oprema ter energija, ki jo prinesete s seboj vi – študentje. Po dolgih letih bomo ponovno, tako vsi zaposleni, kot vsi študentje, združeni pod eno streho. Skupaj bomo dihali za našo fakulteto, jo nadgrajevali, širili in pripomogli k njeni prepoznavnosti v širši evropski regiji, hkrati pa bomo s tem vsi lažje zagotavljali vašo uspešnost med in po študiju.

Prenova pa ni edina novost, ki jo prinaša letošnje študijsko leto. Če odmislimo selitev v digitalno obliko študija, letos z veseljem pozdravljamo prvo generacijo študentov na angleškem študijskem programu 2. stopnje Management. Prav ta program – izveden tako v slovenskem kot angleškem jeziku - je letos popolnoma prenovljen in bo študentom ponudil možnost boljše usmeritve in individualnega razvoja, kar pa je nekaj, k čemur neprestano stremimo.

Vsem tistim, ki pod naše okrilje vstopate letos prvič, iskreno želim, da bi se pri nas počutili dobro, na fakulteti našli dobre zaveznike in stkali trdne vezi. Vedite, da vam je fakulteta vedno na voljo. Vsem smo pripravljeni tako ali drugače pomagati, zato stopite v stik s tutorji, profesorji ali referatom. Nedvomno za vsak problem obstaja rešitev in tu smo, da vam jo pomagamo najti.

Je pa sedaj tudi čas, da začnete razmišljati o pridobivanju mednarodnih izkušenj in kompetenc. Kot fakulteta se vedno trudimo, da globalno okolje vpeljujemo v študijski proces, na vas pa je, da pri sebi razmislite, ali bi si želeli študijski proces še dodatno popestriti v mednarodnem okolju. Izmenjave, ki se jih vsakoletno udeleži kar nekaj študentov, prinašajo popolnoma novo znanje, širijo obzorja in duha ter vam dajejo neprecenljive izkušnje za prihodnost.

Imeti znanje pomeni imeti prihodnost na dlani – in le radovednost je ključ do tega znanja. Ne spustite je iz rok.

Veliko študijskih uspehov vam želim, dragi študentje!


                                                                                                        Prof. dr. Matjaž Novak,
                                                                                                        dekan

 

 

30. september 2020 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo