Največja spletna tiskarna v EU brez tiskarne

V okviru projekta Največja spletna tiskarna v EU – brez tiskarne, ki ga na Fakulteti za management izvajamo pod okriljem programa Po kreativni poti do znanja, smo 28. maja 2018 v študijskem središču v Škofji Loki pri predmetu Osnove marketinga gostili Mitja Petelina iz podjetja Zera, d.o.o., ki je tudi delovni mentor študentom, ki sodelujejo pri omenjenem projektu.

Prva misel gosta je bila: zjutraj ne vstanemo in želimo najprej nekaj kupiti. Zato je pomemben marketing. Prej je potrebne ogromno komunikacije in včasih nimamo občutka, da je res tako. Mitja Petelin je študentom predstavil izkušnje in potrebe, ki jih zaznava pri strankah in so dobra osnova, kako in kaj pripraviti z vidika uporabniške izkušnje na spletnem mestu, da se stranka odloči za storitev. Pri tem je izpostavil pomembnost in vlogo blagovne znamke ter podjetniške ideje, kako ju razvijati, skrbno čuvati in kako udejanjati v praksi. V nadaljevanju je predstavil kreativne oblike trženja in učinkovite trženjske strategije, kako pomembno je v poslovni verigi povezovanje mladih ponudnikov, da je zagotovljen trajni gospodarski učinek.

Posebno pozornost je namenil podjetniški ideji o največji spletni tiskarni v EU brez tiskarne, ki jo uresničjujejo skupaj s študenti Fakultete za management. S to podjetniško idejo želijo odjemalcem Evropske unije zagotoviti visoko kakovost storitev, svetovanje strankam, vključujoč on-line kalkulator cene tiskovine za mala in velika naročila, tako da bo stranka varno, hitro in ugodno dobila tiskovino na enem mestu.

V Zeri pomagajo grafično oblikovati, organizirati in izdelati promocijski izdelek, kampanjo ali dogodek, in sicer na več načinov: s pomočjo grafičnega oblikovanja in kreative, tiska tiskovin, organizacije dogodka, oblikovanja spletnih strani in marketinga.

Mitja Petelin je izkušen strokovnjak s področja marketinga. Je dober poznavalec dejavnosti oblikovanja in tiskarstva ter sodobnih trendov s predmetnega področja. Sodeloval je tudi pri projektnem delu European Business Plan – Tosingrapf (Italija) in bil za svoje delo nagrajen (Consulting Project of the year). V projektu Po kreativno poti do znanja usmerja študente v smeri razvoja blagovne znamke, poslovnih idej. Skupaj s projektno skupino določa najboljše poslovne možnosti in poti ter skupaj z njo razvija projekt tako po teoretični plati kot z izkušnjami iz prakse.

 

Zapis in foto: dr. Dragan Kesič

30. maj 2018 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo