Objavljen je razpis za študentske izmenjave Erasmus+

Na spletni strani Univerze na Primorskem je objavljen razpis Erasmus+ za mobilnost študentov v tujini , in sicer v državah članicah Evropske unije, Liechtensteinu, Turčiji, na Norveškem, Islandiji in v Makedoniji za namen študija/prakse v študijskem letu 2018/2019.

Erasmus+ je program Evropske komisije, ki podpira aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnje izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Program Erasmus+ študentu omogoča, da del študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija namesto na matični ustanovi opravi na partnerski ustanovi v tujini. Študent se lahko v okviru tega odloči tudi pisati dodiplomsko delo ali opraviti praktično usposabljanje. Podrobnosti so navedene v razpisu.

 

Študij ali praksa v tujini sta dve obliki mobilnosti, ki študentu omogočata spoznavanje študentskega in delovnega življenja v tujini, osebnostno rast, večjo zaposljivost, prepoznavnost, nove izkušnje in predvsem veliko novih poznanstev.

 

Rok za oddajo prijavnice in zahtevana dokazila je 25. januar 2018.

 

V e-učilnici smo pripravili vsebino s pomembnejšimi napotki, ki vam bodo v pomoč pri prijavi na razpis, izbranim študentom pa tudi pri prijavi na institucijo gostiteljico, med izmenjavo in po vrnitvi.

V e-učilnico vstopite z običajnim geslom. Levo zgoraj poiščite gumb »Moji predmeti«, v padajočem meniju izberete »Vsi predmeti« in zatem še splošno za vse študente FM. Med ponujenimi predmeti izberete predmet z imenom »Mednarodna pisarna – študenti« in se vpišete s klikom na gumb »Vpiši me«. Ključ za vpis ni potreben.

Do predmeta »Mednarodna pisarna – študenti« lahko pridete tudi po enostavnejši poti, in sicer tako, da v iskalnik v desnem zgornjem kotu vtipkate ime predmeta. Zatem pa za vpis v predmet sledite zgoraj opisanemu postopku.

Za dodatne informacije se oglasite v referatu pri koordinatorki za mednarodno sodelovanje Marisol Pribac ali pišeite na erasmus.student@fm-kp.si.

 

Foto: osebni fotoarhiv študentke FM, ki je bila na izmenjavi

11. januar 2018 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo