Objavljen je razpis za študentske izmenjave Erasmus+

Objavljen je razpis Erasmus+ za mobilnost študentov v tujini, in sicer v državah članicah Evropske unije, Liechtensteinu, Turčiji, na Norveškem, Islandiji, v SRbiji in Makedoniji za namen študija/prakse v obdobju od 1. junija 2019 do 30. septembra 2020.

Erasmus+ je program Evropske komisije, ki podpira aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnje izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Program Erasmus+ študentu omogoča, da del študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija namesto na matični ustanovi opravi na partnerski ustanovi v tujini. Študent se lahko v okviru tega odloči tudi pisati dodiplomsko delo ali opraviti praktično usposabljanje. Podrobnosti so navedene v razpisu.

 

Študij ali praksa v tujini sta dve obliki mobilnosti, ki študentu omogočata spoznavanje študentskega in delovnega življenja v tujini, osebnostno rast, večjo zaposljivost, prepoznavnost, nove izkušnje in predvsem veliko novih poznanstev.

 

Rok za prijavo na izmenjavo je 23. januar 2019.

Razpis najdete na tej povezavi.

Za dodatne informacije se v času uradnih ur oglasite pri koordinatorki za mednarodno sodelovanje Marisol Pribac ali pišite na erasmus.student@fm-kp.si.

 

Oplemenitite svoje znanje z izkušjo mednarodne izmenjave! Vabljeni k prijavi!

 

 

Foto: osebni fotoarhiv študentke FM, ki je bila na izmenjavi

3. januar 2019 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo