Odprto inoviranje je pravi odgovor na spremenjene zahteve trga

»V slovenskih podjetjih se odprto inoviranje vse bolj uveljavlja. Ključni razlogi pa so vzpostavljanje novih partnerstev, raziskovanje novih tehnoloških smernic in odkrivanje novih poslovnih priložnosti. Odprto inoviranje je torej odgovor na potrebe, saj podjetja ne glede na velikost nimajo več ustreznih virov, da bi lahko dovolj hitro odgovarjala na priložnosti na trgu.«

Tako ugotavljata dr. Peter Štrukelj in dr. Borut Likar v članku Inovacijski vodje z enim vloženim evrom ustvarijo 14 novih, ki je bil objavljen 10. julija 2017 v časopisu Dnevnik.

Vabljeni k branju!

 

Dr. Borut Likar je eden od pobudnikov inovativnega, sodobnega in praktično usmerjenega magistrskega študijskega programa Inoviranje in podjetništvo, ki ga izvajamo na Fakulteti za management.

Zelo aktivno sodeluje tudi v projektu Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu, s katerim raziskovalci ozaveščajo o pomembnosti znanosti za gospodarstvo in družbo. Tako je v okviru Festinna 2017 z moderatorko Karin Sabadin z RTV Koper razpravljal na temo Raziskovalci: odvečen strošek ali skriti dragulj uspešnega gospodarstva (posnetek dogodka je na tej povezavi).

 

 

11. julij 2017 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo