Podjetniške ideje naših študentov zmagovalne

Koper, 11. maj 2015 – Študenti Fakultete za management so s podjetniškimi idejami, ki so jih pod mentorstvom doc. dr. Jasne Auer Antončič razvijali pri predmetu Podjetništvo v Celju v letu 2014, sodelovali v drugem natečaju Hrana za zdravje in delovna mesta. In bili izbrani med zmagovalce v kategoriji Podjetniška zgodba.

Namen natečaja Hrana za zdravje in delovna mesta, ki sta ga razpisala evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič in ekipa Požen’ Evropo, je povezati ljudi, ki jih druži ljubezen do zemlje, zdravja in iskanja priložnosti, ki jih zemlja ponuja. Dosegli so, da so ljudje ponovno posejali pozabljene kulture, ki so včasih že rasle na slovenskem podeželju in so lahko del tudi urbanih vrtov. Osredotočajo se na podjetniške ideje in samozaposlitev.

V natečaju so sodelovali tudi študenti Fakultete za management s tremi podjetniškimi idejami: Eko vrečke, Povratna lesena embalaža in Vzgojno izobraževalni zavod Tri majhne žabice. Vse tri ideje so bile v kategoriji Podjetniška zgodba izbrane med zmagovalne. Zaključno srečanje natečaja in razglasitev zmagovalcev je bilo 9. maja 2015.

Podjetniško idejo Eko vrečke so razvili študenti Gabrijel Dečman, Nejc Pongrac in Dejan Marković. Ukvarjali so se z izdelavo in promoviranjem vse bolj perspektivnega izdelka na trgu, z EKO-vrečkami. EKO-vrečke so narejene iz popolnoma razgradljivega materiala, ki vsebuje najrazličnejša semena. So naravi prijazne, zanimivejše pa jih naredijo prav semena, ki po razgraditvi začnejo kaliti in iz njih zraste nova rastlina.

Podjetniško idejo Povratna lesena embalaža so zasnovale študentke Elma Ibrišimović, Azra Bureković in Darja Centrih. Njihova zamisel je iz neuporabnega oziroma odpadnega lesa izdelovati leseno embalažo. Ta bo nadomestila plastične zaboje, ki jih največ uporabljajo v gostinstvu in trgovini.

Podjetniško idejo Vzgojno-izobraževalni zavod Tri majhne žabice so razvili študenti Valentina Huzjak, Katja Sinkovič, Iris Galun in Aleksandar Ljepoja. Zamislili so si ustanovitev ekološko-prehrambnega vrtca, v katerem bodo otroke učili o naravi, ekosistemu in pravilni prehrani ter o tem kako skrbeti zase in za druga živa bitja. Pri svojem delu delujejo tako, da otrokom omogočajo varno, spodbudno in ekološko usmerjeno okolje za razvoj njihovih ustvarjalnih potencialov.

Snovalcem zmagovalnih idej čestitamo in jim želimo, da bi jih uspeli tudi uresničiti.

13. maj 2015 | FM

Družbena omrežja

Kazalo