Posmrtno odlikovanje za dr. Gabrijela Devetaka

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je z medaljo za zasluge posmrtno odlikoval dr. Gabrijela Devetaka za zasluge pri uveljavljanju blaginje, ugleda in napredka Slovenije na gospodarskem področju.

"Dr. Gabrijel Devetak je svoje strokovno življenje namenil uveljavljanju slovenskega gospodarstva. Imel je več kakor štirideset let praktičnih izkušenj na vodstvenih in vodilnih delovnih mestih v gospodarstvu. Uveljavil se je predvsem kot predavatelj in nosilec predmeta trženje na vseh štirih slovenskih univerzah, kjer je uspešno povezoval teorijo in prakso. Za univerzitetnega izrednega profesorja za področje trženja je bil habilitiran na Univerzi v Mariboru," je zapisano v utemeljitvi, ki si jo lahko v celoti preberete tukaj.

Njegovo delo je bilo vtkano v ustanovitev in začetke delovanja naše fakultete, takratne Visoke šole za management v Kopru. Na naši fakulteti je predaval vse od vpisa prve generacije študentov leta 1997 pa do svoje upokojitve pred nekaj leti. Bil je mentor številnim generacijam študentov, dober sodelavec in drag prijatelj.

22. maj 2015 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo