Poziv k prijavi v projekt socialnega podjetništva - SOCIALNEET

 

Si mlad in nezaposlen? Imaš idejo, kako bi s podjetjem spodbujal lokalno okolje in pripomogel k boljši družbi? Prijavi se v projekt SOCIALNEET, ki ga na Fakulteti za management UP izvajamo skupaj z organizacijami iz osmih (8) držav.

Gre za edinstven projekt v Sloveniji, v sklopu katerega boš z mentorji z UP FM ter drugih organizacij pridobil ogromno znanja in izkušenj s področja socialnega podjetništva ter tako razvil svojo idejo ali pričel s sodelovanjem s katero od organizacij civilne družbe.

Ne čakaj in se prijavi na uvodni posvet in uvodni seminar 28.2., kjer bodo podane podrobnejše informacije. Točen termin ti bomo javili naknadno, če pa bi želel več informacij že prej, smo ti na voljo na info@fm-kp.si. Lahko pa se 18. 2. ob 11. uri oglasiš v prostorih Fakultete, kjer bomo ravno takrat imeli otvoritev SOCIALNEET STIČNE TOČKE (SocialNEET meeting point).

 

Več o projektu

Projekt SOCIALNEET, v katerem sodeluje tudi UP Fakulteta za management je financiran iz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment (EEA in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih). Prednostna naloga projekta je zmanjšati nezaposlenost z novimi metodami in merili, ki bi imeli trajnosten učinek na vse udeležence v projektu.

Namenjen je mladim nezaposlenim med 18. in 29. letom iz širše Obalno-kraške regije s ciljem spodbujanja k ustanavljanju socialnih podjetij. V okviru projekta se bodo mladi usposabljali ter pridobivali delovne izkušnje v socialno ekonomskih organizacijah in organizacijah civilne družbe, s katerimi bodo razvijali kompetence za ustanavljanje lastnih socialnih podjetij ali pa sodelovanje z drugim organizacijami civilne družbe.

 

Foto: Freepik.com

Tako imenovana 'NEETs' populacija (ang. Not in Employment and not in Education or Training) bo tako skupaj z mentorji s Fakultete za management UP in drugih organizacij vzpostavila družbeno inovativne poslovne rešitve, ki bodo omogočile njihovo (samo)zaposlitev. Fakulteta in zunanji partnerji iz civilne družbe bodo v okviru projekta izvajali različne delavnice in seminarje, v stični točki pa bodo zbrane vse potrebne informacije o zaposlitvenih priložnostih v vseh sektorjih, predvsem pa v socialno ekonomskih podjetjih. Imaš priložnost izbirati med seminarji z naslednjih področij:

  1. kmetijstvo;
  2. socialne in zdravstvene storitve;
  3. IT in odprtokodno programiranje;
  4. alternativni viri energije;
  5. kultura in turizem.

 

 

10. februar 2020 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo