Predstavitev Fakultete za management v kitajskih izobraževalnih ustanovah

Pretekli teden sta se dekan Fakultete za management izr. prof. dr. Matjaž Novak in vodja fakultetne službe za študijsko dejavnost mag. Tatjana Trebec mudila na Kitajskem. Namen obiska je bil izbranim izobraževalnim ustanovam predstaviti študijske programe in druge oblike izobraževanja, ki jih ponuja naša fakulteta in bi lahko bili zanimivi za kitajske študente.

 

Obiskala sta univerze v Pekingu – University of Modern Administration, The International Culture Exchange College in Beijing Institute of Technology, School of Management & Economics ter v Tianjinu – Nankai University. Obiskala sta tudi nekaj združenj študentov in diplomantov za promocijo študija v tujini – Beijing Western Returned Scholars Consulting Center, Tianjin Federation of Returned Overseas Chinese in TJFESCO Tianjin Foreign Enterprises&experts services CO., Ltd. Predstavnikom omenjenih ustanov sta predstavila možnosti izmenjave in študija na Fakulteti za management za kitajske študente: udeležbo na poletnih/zimskih   šolah, izvedbo kratkih programov oziroma izvedbo posameznih predmetov za zaključene skupine, udeležbo v exchange programih ter vpis v študijske programe.

 

Študijski programi in druge oblike izobraževanja so za izobraževalne ustanove na Kitajskem zanimivi predvsem z vidika fleksibilnosti ponudbe, lokacije univerze in tudi cene.  Zanimanje za sodelovanje je bilo v vseh obiskanih ustanovah precejšnje in dogovori za izvedbo prve poletne šole že potekajo. Dogovorili so se za nadaljnja sodelovanja in podrobnejše predstavitve posameznega programa oziroma možnosti izmenjave študentov.

10. april 2015 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo