Prof. dr. Bojnec v okviru Erasmus izmenjave gostoval v Podgorici v Črni gori

Prof. dr. Štefan Bojnec je v okviru štipendijskega programa za profesorje SUNBEAM Erasmus Mundus Action 2 – Strand 1 v spomladanskem semestru 2018 gostoval na Ekonomski fakulteti Univerze Črne gore v Podgorici.

Kot gostujoči profesor je predaval pri predmetu Aplikativna ekonometrija s posebnim poudarkom na temeljih analize povpraševanja in ponudbe ter ocenjevanja funkcij povpraševanja in ponudbe. V času gostovanja je bil prof. dr. Bojnec tudi raziskovalno dejaven. Skupaj s sodelavci na tamkajšnji ekonomski fakulteti so namreč nadaljevali znanstvenoraziskovalno sodelovanje in tako so v času izmenjave dokončali skupen članek, ki so ga predložili za objavo v mednarodni znanstveni reviji. Poleg številnih sestankov in razgovorov o morebitnih skupnih projektih je potekal tudi skupni sestanek raziskovalne skupine, v okviru katere bodo še naprej sodelovali, še zlasti če bodo dobili bilateralni projekt, ki so ga skupaj prijavili.

Sicer pa to ni bilo prvo gostovanje prof. dr. Bojneca na Ekonomski fakulteti Univerze Črne gore v Podgorici. Tam je že v preteklosti predaval, vodil skupni bilateralni projekt in sodeloval na konferenci, ki jo je organizirala ta fakulteta.

 

Zapis: Štefan Bojnec
Foto: osebni fotoarhiv

11. maj 2018 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo