Projekt GOST UP: dr. Borislava Eraković z Univerze v Novem Sadu

Od 30. maja do 1. junija 2017 je v okviru projekta GOST UP – Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem na Fakulteti za management predavala gostujoča predavateljica izr. prof. dr. Borislava Eraković s Katedre za angleški jezik Filozofske fakultete Univerze v Novem Sadu. Njena gostiteljica je bila viš. pred. mag. Dubravka Celinšek.

Dr. Borislava Eraković je izredna profesorica na Oddelku za angleščino Filozofske fakultete Univerze v Novem Sadu. Je strokovnjakinja na področju prevajanja (tudi prevajanja za posebne namene in znanstvenih besedil). Področje njenega pedagoškega in raziskovalnega dela je poučevanje prevajalstva, prevajanje za otroke, literarno prevajanje in prevajanje kot poklic. Proučevala je tudi mestni pogovorni jezik v romanu Catcher in the Rye (v slovenščini imamo dva prevoda: Varuh mlade rži oz. Varuh v rži) in v romanu Na cesti (On the Road) Jacka Kerouaca.

V okviru predmeta Poslovna angleščina 1 je gostujoča predavateljica imela predavanja in vaje na temo strokovnega jezika, prevajanja strokovnih besedil in strokovne terminologije s področja poslovnih ved.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

6. junij 2017 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo