Raziskovalci UP FM so se v okviru projekta LAURDS udeležili konference v Kolumbiji

Raziskovalci Fakultete za management Univerze na Primorskem prof. dr. Roberto Biloslavo, prof. dr. Anita Trnavčević in doc. dr. Armand Faganel so se konec aprila 2018 udeležili prve konference v okviru projekta LAURDS, katerega vodilni partner je škotska univerza Glasgow Caledonian (Glasgow Caledonian University), vodja projekta pa prof. dr. David Edgar. Projekt je v sklepni fazi, zato je bila prva konferenca, ki je potekala v glavnem mestu Kolumbije Bogoti, namenjena diseminaciji rezultatov univerz Srednje in Južne Amerike.

Slovenski raziskovalci so sodelovali pri razvoju instrumentov za merjenje raziskovalne kulture in strategije, kar bo pomembna podpora pri razvoju doktorskega študija in raziskovanja na univerzah Srednje in Južne Amerike. Srednjeameriški partnerji, Unipanamericana University in Ibague University iz Kolumbije ter USMA in Leadership University iz Paname so pomembno prispevali k pilotiranju izdelanih merskih instrumentov. S prevodom instrumentov v španski jezik so omogočili rabo teh instrumentov v vseh špansko govorečih državah Srednje in Južne Amerike, kar je tudi eden od ciljev projekta.

Naslednja konferenca bo potekala v mestu Panama, glavnem mestu istoimenske države, konec meseca julija, kjer se prav tako obeta številčna zasedba udeležencev – rektorjev, dekanov, direktorjev, raziskovalcev in vseh, ki so povezani z razvojem univerz.

 

Zapis: dr. Anita Trnavčevič

 

 

14. maj 2018 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo