Študenti FM spoznavali pomen organizacijskega managementa v podjetnštvu

Pretekli teden (13. decembra 2017) so študenti Fakultete za management v okviru tematske podjetniške delavnice z naslovom Spoznavanje pomena organizacijskega managementa v podjetnštvu iz prakse spoznavali primere dobre prakse organizacijskega managementa v podjetjih ter drugih možnosti pri razvoju lastne podjetniške ideje in ustanovitev startup podjetja. Delavnico je organiziral UIP – Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Agencijo SPIRIT.

Namen delavnice je bil študentom omogočiti, da spoznajo realni sektor ter izkušnje prenesejo tudi v lastno podjetniško prakso, predvsem pa da dobijo znanja s področja podjetništva. Ta znanja bodo lahko uporabili pri ustanavljanju podjetniških skupin ter pozneje lastnih startup podjetij. Dorijan Maršič, direktor UIP, je uvodoma predstavil podporno podjetniško okolje UIP – Univerzitetnega inkubatorja Primorske in Agencije SPIRIT.

Sledila je predstavitev dobre prakse iz gospodarstva. Strokovnjak za organizacijski management Bojan Brank, bivši predsednik uprave in član nadzornega sveta v Luki Koper in trenutni predsednik nadzornega sveta Slovenskih Železnic je študentom predstavil svoj pogled na management in vodenje, ki ga je oblikoval skozi dolga leta dela na vodstvenih položajih. Poudaril je pomembnost odnosov med vodjem in zaposlenimi. Primer je vzel kar iz lastne izkušnje v času predsednikovanja upravi Luke Koper, ko je bil edini t. i. kravatar, ki je malical z delavci. Skozi ta primer je razložil razliko med šefom in vodjo ter izpostavil pomembnost povezave in človeškega odnosa med vodjo in delavcem. Poudaril je tudi, da je zelo pomembno, kakšne odločitve sprejemajo vodilni, zato se morajo pred tem dobro informirati o vsem, kar je z neko določitvijo povezano. Ob tem je dodal, da sta zanj bolj pomembna klima v organizaciji in počutje njenih delavcev, kajti še tako z informacijami dobro podprta odločitev ne pomaga, če se ljudje, s katerimi delaš, ne počutijo dobro. Posledično zaradi tega trpi tudi izvedba odločitve. Lepo je bilo slišati, da obstajajo ljudje na visokih položajih, ki se lahko poistovetijo z delavci, se zavedajo vrednosti, ki jo zaposleni dajejo organizaciji, ter jih zanjo ceniti.

 

Zapis: Adi Preradović, študent

 

18. december 2017 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo