Študenti FM, sodelujte pri pripravi raziskave v okviru projekta SMeART

Največji izziv današnjega evropskega gospodarstva je tako imenovana pametna industrija. Pametna industrija je razumljena kot inteligenten na informacijskih tehnologijah temelječ sistem v okviru vseh polj dobavne, proizvodne in distribucijske verige. Ta nepovraten korak naprej v razvoju industrije primerjamo s predstavitvijo parne energije, elektrike ali osnovnih informacijskih tehnologij v preteklosti, ter ga imenujemo tudi četrta industrijska revolucija.

Evropska podjetja so slabo pripravljena na ta kvalitetni preskok in zaostajajo pred svojimi tekmeci v ZDA in Aziji. Zato je prišlo do pobude za projekt SMeART, ki gradi uspešen prehod v pametno industrijo na podlagi trajnostnega sodelovanja med visokošolskimi ustanovami in inženirskimi malimi in srednjimi podjetji. Več o projektu si lahko preberete na: http://smeart.eu/.

Študentke in študenti Fakultete za management, sodelujte pri pripravi spletnega anketnega vprašalnika za potrebe raziskav v projektu SMeART.

Kaj s tem pridobite? V okviru sodelovanja se vam ponuja možnost za izdelavo diplomskega ali magistrskega dela, obeta se vam nadaljnje delo na raziskovalnih/aplikativnih projektih ter vseskozi boste v stiku s prakso. Študenti podiplomskega študija bodo sodelovanje v okviru raziskave lahko uveljavljali v okviru SRD.

Prijave interesa in več informacij:
ales.lipnik@upr.si

Rok prijave: 4. 12. 2017.

 

Preberite tudi:

 

27. november 2017 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo