Tretja skupna akademija Fakultete za management in Moskovske ekonomske fakultete

V četrtek, 26. novembra 2015, je v Hotelu Kempinski v Portorožu potekala tretja skupna akademija Fakultete za management Univerze na Primorskem in Ekonomske fakultete v Moskvi, članice Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova.

Na tokratni akademiji je dekan Fakultete za management izr. prof. dr. Matjaž Novak uvodoma predstavil dosedanje sodelovanje Fakultete za management in Moskovske ekonomske fakultete. Sledilo je predavanje z naslovom Reform design: How to create interim institutions, v katerem je prof. dr. Victor Polterovich, redni član ruske akademije znanosti, predstavil svojo teorijo reform. Predavanje se spodbudilo zanimivo razpravo med predavateljem in drugimi udeleženci skupne akademije. Po končani razpravi je izr. prof. dr. Matjaž Nahtigal v komentarju predstavil svoj pogled na privatizacijo v Sloveniji. Skupna akademija se je končala s predavanjem Darie Panchuk iz družbe Rosneft o sodobnih trendih v energetski industriji.

  

   

Skupna akademija

Skupna akademija Fakultete za management, članice Univerze na Primorskem, in Ekonomske fakultete v Moskvi, članice državne univerze M. V. Lomonosov, temelji na pogodbi o sodelovanju, ki sta jo fakulteti podpisali 2. oktobra 2014. Gre za vzajemne akademske vrednote in vizijo dolgoročnega strateškega sodelovanja med državama, podprtega s prepoznavanjem vloge ruskega gospodarstva v globalnem svetu ter članstvu Slovenije v Evropski uniji in Ekonomski in denarni uniji.

Izhajajoč iz navedenega je poslanstvo skupne akademije redno letno srečevanje akademske in gospodarske sfere iz Evrope in Rusije, ki bosta razpravljali o aktualnih izzivih skupnega izobraževanja in znanstvenega raziskovanja za namene uspešnega gospodarskega sodelovanja. Skozi skupno akademijo bosta obe partnerski univerzi (Univerza na Primorskem in Moskovska državna univerza M. V. Lomonosova) ter zlasti obe partnerski fakulteti (Fakulteta za management in Ekonomska fakulteta v Moskvi) uresničevali vizijo izgradnje skupnega izobraževanja in gospodarskega sodelovanja. Skupna akademija je torej tisti mehanizem, ki povezuje akademsko sfero z gospodarstvom obeh držav.

Akademija je inovativni projekt dveh mladih fakultet – Fakultete za management in Moskovske ekonomske fakultete –, ki sta ambiciozno usmerjeni v mednarodno sodelovanje, ki daje ob akademskem sodelovanju velik poudarek diseminaciji rezultatov na področje uspešnega in poglobljenega gospodarskega sodelovanja, študentom iz obeh držav pa odpira nova vrata v skupni svet.

   

27. november 2015 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo