Usposabljanje za tutorje učitelje in tutorje študente na Univerzi na Primorskem

Biti tutor je častna naloga, ki posameznika bogati z izkušnjami in kompetencami na področju spretnosti svetovanj kolegom študentom, spoznavanju načinov dela s študenti s posebnimi potrebami, komunikacijskimi sposobnostmi, sposobnostjo upravljanja s časom, osmišljanja lastnih izkušenj ter zmožnostjo sodelovanja z drugimi. To so spretnosti in znanja, ki jih delovna okolja pričakujejo od vsakega diplomanta. Obenem pa so to tudi znanja, ki jih posamezniki in skupine potrebujejo za razvoj samostojnih podjetniških poti.

 

Univerza na Primorskem tudi letos organizira usposabljanje za tutorje učitelje in tutorje študente.

 

Kdaj? 25. oktobra 2018, 9.30–14.30
Kje? Karierni center UP, Čevljarska ulica 27, Koper

 

Usposabljanje je namenjeno tutorjem učiteljem, tutorjem študentom, strokovnim službam in vsem, ki vas ta tematika zanima.

Na usposabljanju boste izvedeli več o osnovnem namenu tutorskega sistema in kako je tutorstvo urejeno na UP, o razvojnih potrebah in načinih učenja študentov, o delu s študenti s posebnimi potrebami ter o delu služb, ki nudijo študentom podporo in zanimive možnosti za vključitev. V drugem delu bosta potekali dve vzporedni sekciji o vlogah tutorjev študentov in tutorjev učiteljev, katerih zaključki bodo predstavljeni v zadnjem delu usposabljanja.

Podroben program usposabljanja najdete na tej povezavi.

 

Prosimo vas, da udeležbo na usposabljanju potrdite najpozneje do torka, 23. oktobra 2018, na tej povezavi.

Tutorjem študentom bo v času usposabljanja opravičena odsotnost s pedagoških obveznosti.

 

VABLJENI!

 

Foto: vir Karierni center UP

16. oktober 2018 | FM

Družbena omrežja

Kazalo