Utrjevanje vezi med Univerzo na Primorskem in Moskovsko državno univerzo

Sodelovanje med Univerzo na Primorskem in Moskovsko državno univerzo, ki temelji na pogodbi o sodelovanju iz leta 2014, se utrjuje in poglablja. Včeraj, 18. aprila 2016, se je slovenska delegacija, ki jo je vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, srečala s predstavniki Moskovske državne univerze. Srečanja se je udeležil tudi dekan Fakultete za management dr. Matjaž Novak.

Slovensko delegacijo so poleg ministra sestavljali še Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Dijana Madžarac, vodja Službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Primož Šeligo, veleposlanik Republike Slovenije v Moskvi, Andreja Kuzman, prva sekretarka Gospodarskega oddelka na veleposlaništvu v Moskvi, dr. Dragan Marušič, rektor Univerze na Primorskem, dr. Matjaž Novak, dekan Fakultete za management, Gorazd Čuk, koordinator delegacije predstavnikov gospodarstva, Ante Levaj in Gorazd Mihelič, vršilec dolžnosti direktorja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT).

Slovensko delegacijo so sprejeli rektor Moskovske državne univerze dr. Viktor A. Sadovniči, član Ruske akademije za znanost, prorektor za mednarodno sodelovanje dr. Nikolaj V. Semin in namestnik prorektorja za mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja dr. U. A. Mazei. Srečali so se tudi s predstavniki Moskovske ekonomske fakultete, z dekanom fakultete dr. Aleksandrom D. Nekipelovom in njegovim namestnikom dr. Sergejem V. Šakinom.

Rdeča nit njihovih pogovorov je bila širitev priložnosti za sodelovanje, tako na akademski ravni kot tudi  z vključevanjem gospodarske sfere obeh držav in še sosednjih držav Slovenije. Kot izhodišče za nove možnosti slovensko-ruskega sodelovanje so vsi udeleženci izpostavili plodno sodelovanje med Moskovsko ekonomsko fakulteto, članico Moskovske državna univerze, in Fakulteto za management Univerze na Primorskem. Rektor primorske univerze dr. Dragana Marušič je predlagal proučitev možnosti, da bi v okviru primorske univerze v Kopru odprli podružnico Moskovske državne univerze.

Rektor Univerze na Primorskem dr. Dragan Marušič in dekan Fakultete za management dr. Matjaž Novak sta pozneje pogajanja nadaljevala s predstavniki Moskovske ekonomske fakultete. Pogovorov se je udeležil tudi dr. Vladimir Kvint, predstojnik katedre za finančne strategije na Moskovski ekonomski fakulteti in zunanji član Ruske akademije znanosti.

 

Foto: Fotoarhiv MSU

 

 

 

19. april 2016 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo