V tednu Katedre za pravo na FM gostimo poljskega strokovnjaka za pravo intelektualne lastnine

Od 4. do 11. junija 2018 poteka na Fakulteti za management teden Katedre za pravo, v okviru katerega potekajo na fakulteti različni dogodki, katerih rdeča nit je pravo. Gre za nadgradnjo vsebin, ki jih visokošolski učitelji predvajo pri predmetih s področja prava, še posebej na magistrskem študijskem programu Pravo za management. Tako v teh dneh na naši fakulteti gostimo poljskega strokovnjaka za pravo intelektualne lastnine dr. Grzegorza Kozieła, University College of Enterprise and Administration iz Lublina. Njegova gostiteljica je izr. prof. dr. Danila Djokić.

V torek, 5. junija 2018, je v okviru univerzitetnega študijskega programa Management v angleščini predaval našim mednarodnim študentom pri predmetu Introduction to Legal Theory. V predavanju z naslovom Commercial Law in Poland: Commercial Partnership and Companies as the Main Subjects of Commercial Law je predstavil spreminjanje poljske zakonodaje skozi zgodovino in trenutni pravosodni sistem na Poljskem. V nadaljevanju pa se je osredotočil predvsem na  razvoj gospodarskega prava na Poljskem in kako se je uveljavilo v današnjih dneh. 

Več o predavanju si lahko preberete na tej povezavi.

 

V tednu Katedre za pravo UP FM še posebej vabljeni na okroglo mizo Dva tedna po uvedbi GDPR - kje se zatika in kako naprej?,  ki bo v ponedeljek, 11. junija 2018, ob 14.30 v veliki predavalnici na Fakulteti za management  (Cankarjeva 5). Med gosti omizja bosta tudi mag. MATJAŽ DREV,  državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu RS, in UROŠ CUDER, pooblaščenec za varstvo podatkov, URSUS PRO.

Vljudno vabljeni!
6. junij 2018 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo