Vsak izobraževalni sistem si želi pridobiti čim več tujih študentov

»... To pomeni tudi širjenje kulture, miselnosti. Če študent v neki državi študira pet let, potem verjetno nikoli ne bo vrgel kamna v to državo.«

Tako razmišlja rektor Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova akademik prof. dr. Viktor A. Sadovniči v intervjuju z Lidijo Pavlovčič ob podpisu sporazuma o sodelovanju med Univerzo na Primorskem in Moskovsko državno univerzo, ki je potekal pretekli četrtek v Pretorski palači v Kopru. Glavni cilj je sporazuma, ki sta ga podpisala rektorja obeh univerz, je ustanovitev skupnega izobraževalno-raziskovalnega središča  v Kopru.

Sodelovanje med univerzama se je začelo že oktobra 2014, ko sta dekan Fakultete za management Univerze na Primorskem prof. dr. Matjaž Novak in dekan Moskovske ekonomske fakultete Državne univerze M. V. Lomonosova akademik Aleksander D. Nekipelov podpisala medsebojni sporazum o sodelovanju. To sodelovanje se je razvijalo in krepilo s skupnimi akademijami, partnerstvom v okviru mednarodno uveljavljene znanstvene konference Fakultete za management – MIC, poletno šolo študentov Moskovske ekonomske fakultete na Fakulteti za management, gostujočim predavanjem prof. dr. Vladimirja Kvinta na Fakulteti za management, podelitvijo častnega doktorata Univerze na Primorskem akademiku A. Nekipelovu ter obiskoma slovenske gospodarsko-politične delagacije na Univerzi Lomonosova. 

Intervju z naslovom Lomonosov vstopil na Kitajsko, v Itan in Slovenijo je objavljen v današnjem časopisu Delo (17. 11. 2016). Vabljeni k branju!

 

Preberite še:

 

Podpis sporazuma je bil medijsko izjemno odmeven. Nekaj objav je na spodnjih povezavah:  

Objave v ruščini:

Vabljeni tudi k ogledu prispevka o podpisu sporazuma med Univerzo na Primroskem in Moskovsko državno univerzo M. V. Lomonosova v Odmevih (10. 11. 2016) na TV SLO 1 (od 24.04 do 29.11).

 

 

 

17. november 2016 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo