Z družbeno odgovornim ravnanjem spreminjamo svet na bolje

V okviru predmeta Trajnostna rast organizacije, ki ga predava prof. dr. Maja Meško, smo na Fakulteti za management v Kopru gostili nekatere snovalce projekta Gluhi strežejo po planinskih kočah, ki je prejel nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2018.

Projekt, ki ga zaznamujeta inovativnost in socialni čut, orje ledino in predstavlja edinstven način samozavestnega vključevanja depriviligiranih skupin (gluhi in naglušni) v aktivno družbeno in poklicno življenje. Je izjemna pobuda in že na prvi pogled izvedena z najvišjo mero profesionalnosti in hkrati srčnosti (iz sporočila za javnost). Nagrado podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta.

Udeleženci predavanja so spoznali, kako pomembna je družbena odgovornost posameznika in skupin. Predstavnici gluhih, Maja in Daša, sta  predstavili nagrajeni projekt Gluhi strežejo v planinskih kočah in idejo za nov projekt, ki bo vključeval tudi slepe. Jurček in Marjeta pa sta predstavila še druge družbeno odgovorne akcije, v katere je vključenih veliko prostovoljcev, ki s svojimi nesebičnimi dejanji spreminjajo svet na bolje.

21. december 2018 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo