Suzana Laporšek

Kratek življenjepis

Suzana Laporšek je končala dodiplomski študij mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani ter dodiplomski in podiplomski študij mednarodne ekonomije na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2014 je doktorirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani (Učinki minimalne plače v Sloveniji: empirična analiza na mikropodatkih). Na Fakulteti za management predava pri predmetih s področja financ, njeni raziskovalni področji pa sta finance in trg dela. Je avtorica več znanstvenih člankov, sodeluje pa tudi v številnih nacionalnih in mednarodnih raziskovalnih programih in projektih.

Izobraževanje

Študijsko leto 2017/18

Raziskovanje

Referenčne objave

LAPORŠEK, Suzana. 2013. Minimum Wage Effects on Youth Employment in the European UnionApplied economics letters, 20 (14): 1288–1292.

DOLENC, Primož, in Suzana LAPORŠEK. 2013. Flexicurity policies and their association with productivity in the European UnionPrague Economic Papers, 22 (2): 224–239.

LAPORŠEK, Suzana, in Igor STUBELJ. 2012. Employment protection legislation and profits: evidence from European countriesTransylvanian review of administrative sciences, 35 E: 138–152.

Osebna bibliografija

Projekti

Development of reform strategies for social protection in Slovenia

Katedre
Habilitacije

docentka za področje ekonomije

docentka za področje financ

Družbena omrežja

Predstavitev Fakultete

Kazalo