Priložnosti in izzivi

 

 Datum objave 30. 8. 2018
KAJ: Marketinško-medijska poletna šola Energetike.NET: Prijavi se, osvoji šolnino in skoči v svet energetike in/ali marketinga!
KJE: ABC pospeševalnik, Ljubljana
KDAJ: 25.–27. september 2018
ROK ZA PRIJAVO: 17. september 2018
Mladi katere koli smeri ali področja študija se lahko v zadnjem tednu septembra udeležite tridnevne poletne šole, ki jo organizirata Energija plus in medijska hiša Montel Energetika.NET v prostorih ABC pospeševalnika v ljubljanskem BTC.
Kandidati lahko prejmete brezplačno šolnino, po zaključku šole pa tudi brezplačno udeležbo na konferenci En.ekonomika & industrija 018, ki bo 27. septembra v ljubljanski Kristalni palači. 
V programu, ki bo vsak dan med 9.30 in 17.30, boste udeleženci dobili poglobljena znanja o komuniciranju, marketingu in novinarstvu v energetiki. Po skupinah se boste soočili tudi s konkretnimi izzivi, ki pestijo velike energetske družbe.
Priložnost za sodelovanje na poletni šoli boste dobili tisti, ki boste s svojim CV-jem in motivacijskim pismom izkazali največjo mero motiviranosti in želje za udeležbo. Ta vam bo lahko karierni skok v svet, kjer se prepletajo mediji, marketing in energetika, zagotovo pa vam bo odgovorila na vprašanje, ali lahko v danih temah najdete svoje zadovoljstvo. O izboru boste kandidati in kandidatke obveščeni do petka, 21. septembra 2018.  
Več informacij Prijava
 

 Datum objave 30. 8. 2018
KAJ: Štipendije za študijske ali znanstvene obiske študentov
ROK ZA PRIJAVO: 30. september 2018 oz. do porabe sredstev 

Na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada objavljen razpis za FINANCIRANJE ŠTUDIJSKEGA OZIROMA ZNANSTVENEGA OBISKA ŠTUDENTOV V TUJINI (256. JR). Namen javnega razpisa je spodbujanje raziskovalnega sodelovanja študentov, vpisanih na slovenske visokošolske zavode, z ustanovami in raziskovalnimi inštituti v tujini, kjer delujejo slovenski profesorji, z namenom pridobitve novih znanj in spretnosti na področju raziskovalnega dela ter za povezovanje med slovenskimi znanstveniki v tujini in slovenskimi visokošolskimi zavodi. Cilj javnega razpisa je pokritje neposrednih stroškov študijskega oz. znanstvenega obiska, za stroške nastanitve, prehrane in drugih neposrednih stroškov v času obiska do višine 250 € na teden in kritje potnih stroškov od prebivališča v Republiki Sloveniji do kraja, v katerem poteka obisk do višine 1000 € na obisk. Na javnem razpisu lahko sredstva pridobijo študenti 1., 2. ali 3. stopnje, ki odhajajo na 3- do največ 10-tedenski študijski obisk v tujino in ki jim matična izobraževalna ustanova to mobilnost vrednoti kot del izobraževalnega programa v Sloveniji. Sredstva je možno uveljavljati za študijske obiske, ki potekajo v obdobju od 1. 1. 2018 dalje do vključno 31. 12. 2018.

Več informacij

 

 Datum objave 29. 8. 2018
KAJ: Študentsko delo v logistični operativi
KJE: Intereuropa, poslovna enota Koper
"Smo vodilni ponudnik logističnih storitev v JV Evropi. Intereuropino mednarodno dinamično poslovno okolje sodelavcem omogoča odlične pogoje za delo in strokovni razvoj. Pridruži se nam!"
Si želiš pridobiti neprecenljive delovne izkušnje v svoji stroki? Bi ti pomenilo izziv graditi svojo kariero v mednarodnem podjetju? V koprski poslovni enoti podjetja INTEREUROPA iščejo študente za delo v logistični operativi. Nudijo odlične pogoje za študentsko delo ter možnosti za karierni in osebni razvoj tudi v nadalje. 
Prijavo z življenjepisom pošljite čim prej na naslov: zaposlitev@intereuropa.si, za dodatne informacije pokličite go. Dolores na tel. število 040 341 190.
 

 

 Datum objave 29. 8. 2018

KAJ: Pripravništvo v italijanskem startup podjetju
KJE: Italija, Univerza v Padovi
ROK ZA PRIJAVO: 10. september 2018

Italijansko startup podjetje ponuja novemu sodelavcu ali sodelavki atraktivne izzive in delo v mednarodnem okolju. Delo v startup podjetju v primerjavi z delom v velikem podjetju se razlikuje predvsem po tem, da ni urnikov, ni rutine. Je pa veliko kreativnosti, inovativnosti in samoiniciative. V inovativnem startup podjetju iz italije, ki se ukvarja s proizvodnjo in trženjem inovativnih izdelkov in storitev z visoko tehnološko vrednostjo, natančneje strojne in programske opreme, namenjene ustvarjanju inteligentnih in medsebojno povezanih tovarna ter raziskovanju, oblikovanju, razvoju na področju programske opreme, avtomatizacije, robotike in logistike, iščejo pripravnika, ki bi delal v njihovem podjetju,  ki ima za zdaj sedež v Inkubatorju na Univerzi v Padovi.
Če vas zanimajo omenjena področja, pišite na elektronski naslov info@uip.si, pokličite vsak delovni dan na 05/ 611 79 53 ali jih obiščite na sedežu Univerzitetnega inkubatorja Primorske (Čevljarska 27, Koper ) med 9. in 15. uro.

 


 Datum objave 22. 8. 2018
KAJ: Delovni dan v Organizaciji združenih narodov
KJE: Dunajski mednarodni center, Dunaj, Avstrija
ROK ZA PRIJAVO: 30. avgust 2018
Želite en dan preživeti z vpogledom v delovanje Organizacije združenih narodov (OZN) na Dunaju? Shadowing programme podiplomskim študentom, ki jih zanima delovanje OZN, omogoča, da en delovni dan spremljajo delo zaposlenega pri OZN in tako dobijo vpogled v mednarodni svet Dunajskega mednarodnega centra (Vienna International Centre). Potni stroški so kriti. Program organizira Informacijska služba ZN (United Nations Information Service, UNIS) na Dunaju v sodelovanju z agencijami in organizacijami ZN s sedežem na Dunaju. Cilj programa je obeležiti dan ZN (24. oktober). V Sloveniji razpis poteka v organizaciji Društva za Združene narode za Slovenijo.
Več informacij Prijava

 

 Datum objave 8. 8. 2018
KAJ: Študentsko delo v računovodstvu
KJE: UP FAMNIT, Koper
UP FAMNIT in UP IAM iščeta študenta/-ko za delo v računovodstvu. Predvideno je delo za daljše obdobje (do 120 ur na mesec). Zaželene so delovne izkušnje na področju računovodstva oziroma pripravljenost za hitro učenje. Urna postavka 4,73 EUR bruto, neto 4,00 EUR.
INFO IN PRIJAVE: natasa.skorja@upr.si.
 

 Datum objave 25. 7. 2018
KAJ: Praksa v Modern Polyglots Ltd
KJE: Dublin, Irska
KDAJ: 1. 10. 2018 za 6, 9 ali 12 mesecev (za mesto English language teacher lahko praksa začne takoj)

Prijava: Europass CV, fotografija (več v prilogi) s spremnim pismom na info@modernpolyglots.ie

Več informacij Več informacij 2 Datum objave 24. 7. 2018
KAJ: štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo (DAAD) za študijsko leto 2019/2020
KDAJ: med 15. 11.-1. 12. 2018 (prek nemškega veleposlaništva)

Vas zanimata študij ali raziskovanje v Nemčiji? Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji.
Podrobne informacije o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani www.funding-guide.de . Vprašanja v zvezi s štipendijami lahko naslovite tudi na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00).

Več informacij  Datum objave 7. 6. 2018
KAJ: Triatlon  I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria
KJE: Koper, Slovenija
KDAJ: 23. 9. 2018

Univerza na Primorskem in Univerzitetna športna zveza Primorske sta pred kratkim s podpisom pogodbe formalizirali sodelovanje z organizatorji triatlonske preizkušnje I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria. Osrednji segment sodelovanja bodo predstavljali študentje - prostovoljci, ki bodo pomagali pri izpeljavi prireditve in s tem pridobili dragocene karierne izkušnje. Triatlon I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria bo letos prvič izveden na slovenskih tleh.
Prve prijave že dežujejo, trenutno je na seznamu več kot 60 prostovoljcev, medtem ko je za tekmovanje že prijavljenih več kot 800 triatloncev. Univerzitetna športna zveza Primorske zbira prijave prostovoljcev prek obrazca spletne prijavnice.

Več informacij  Prijava  Datum objave 7. 6. 2018
KAJ: Študentska konferenca
KJE: Banja Luka, Bosna in Hercegovina
KDAJ: 29. 11.–1. 12. 2018
ROK ZA PRIJAVO: 1. 9. 2018


 Datum objave 15. 5. 2018
KAJ: Študentsko delo (Mercury processing)
KJE: Koper, Slovenija

V klicnem centru iščejo polnoletno osebo za administrativna dela in telefonsko komunikacijo. Pogoj je aktivno znanje angleškega jezika. Zaželeno je znanje italijanskega jezika in komunikacijske sposobnosti.
Delo je izmensko. Plačilo: 4,73EUR/h bruto. Prošnjo s CV pošljite na e-mail: Pamela.Mihalic@mercury-processing.com. Datum objave 24. 4. 2018
KAJ: Praksa Let's boost!
KJE: Škofja Loka, Slovenija

V Optiwebu skrbijo za lepši spletni svet: vzpostavljajo in oblikujejo napredne spletne strani in trgovine, z znanjem digitalnega marketinga pa jim izboljšajo spletno prisotnost. A vse stvari so boljše, ko se delijo!
Program prakse so zato zasnovali tako, da študentje dobijo čim več konkretnega znanja in izkušenj, s katerimi bodo lažje začeli svojo karierno pot. S programom “Let’s boost!” tako študentom nudijo spoznavanje delovanja v poslovnem sistemu ter praktično usposabljanje na enem od sledečih področij (študent si področje izbere sam): digitalni marketing, programiranje spletnih strani in trgovin, spletno oblikovanje, prodaja. 
Študentom zagotavljajo ustvarjalno, prijetno okolje za razvoj njihovih talentov, timsko delo, rast pod budnim očesom mentorja ter sodelovanje pri dejanskih projektih. 
Prijave za prakso so ponovno odprte, praksa pa bo potekala od julija do septembra. Zainteresirani študentje se lahko prijavijo na priloženi povezavi: https://optiweb.recruitee.com/o/opti-praksa-lets-boost

 

 Datum objave 20. 2. 2018
KAJ: Mednarodna olimpijada v ekonomiji
KJE: Moskva, Rusija
KDAJ: September 2018 Datum objave 
20. 12. 2017

KAJ: Ponudba praks

Podjetje Training Experience preko njihove platforme povezuje študente, ki želijo opravljati praktično usposabljanje v tujini s podjetji iz področja Evropske Unije.

V nadaljevanju vam je na voljo nekaj ponudb za opravljanje plačane Erasmus prakse (področje digitalni marketing) v Španiji in na Nizozemskem:

Več informacij

 
 
 Datum objave 29. 11. 2017

KAJ: Brezplačna včlanitev v Združenje nabavnikov Slovenije 

Z željo vzpostaviti tesnejše povezave med akademskim in gospodarskim okoljem Združenje Nabavnikov Slovenije skupaj s sekcijo mladih nabavnikov Slovenije vabi v svoje vrste vse študente in študente, ki si želijo poglobiti svoja znanja in veščine s področja nabave in oskrbnih verig. Združenje nabavnikov Slovenije je v Sloveniji vodilno strokovno združenje s področja nabave, kjer se združujejo strokovnjaki iz zasebnega in javnega sektorja. Združenje je tudi član International Federation of Purchasing and Supply Management (IFPSM), kar omogoča izmenjavo mednarodnih izkušenj in znanj. Študentke in študenti, vabljeni, da izkoristite posebno ponudbo, ki vključuje brezplačno članstvo in se včlanite v združenje, kjer boste lahko v sekciji mladih nabavnikov Slovenije nadgrajevali svoja znanja in veščine s področja nabave in oskrbnih verig ter obenem sodelovali pri razvoju nabavnega področja v Sloveniji.
Z (brezplačnim) članstvom pridobite mnogo koristi, med katerimi izpostavljamo: stik s poslovnim svetom, dodano vrednost in boljše pogoje za zaposlitev, udeležbo na strokovnih izobraževanjih, ki jih organizira združenje (brez kotizacije), strokovne reference z nabavnega področja, sodelovanje pri razvoju nabavnega področja, možnost objave strokovnih člankov v častniku Nabavnik.SI ter poseben izziv.
Več informacij

 
 
 Datum objave 11. 5. 2017
KAJ: Spletnik Akademija
Spletnik Akademija študentom omogoča dostop do kakovostnih vsebin iz področja digitalnega marketinga, ki je eno izmed najhitreje razvijajočih se področij.
Zajema namreč področja, ki so osnova za uspešno izvajanje digitalnega marketinga v veliki večini slovenskih podjetij. Ta področja so: izdelava spletne strani, optimizacija strani, oglaševanje na iskalnikih, izvajanje profesionalnega e-mail marketinga, pisanje digitalnih vsebin in plasiranje le teh ciljnemu občinstvu ob pravem času, na pravem mestu. 
S tem želimo doseči da so študentje ob svojih prvih delovnih izzivih opremljeni z znanji, ki na splošno podjetjem manjkajo in jim na ta način olajšati vstop na trg dela.

Družbena omrežja

Študenti

Kazalo