Priložnosti in izzivi

 
 Datum objave 21. 2. 2019
KAJ: Mednarodna poletna šola »Regional development and policy – a new conceptualisation and reality check«
KJE: Fakulteta za ekonomijo, poslovne vede in turizem, Split, Hrvaška
KDAJ: 10.–14. junij 2019
ROK ZA PRIJAVO:
predprijava do 15. marca 2019 (popust za predprijavo), redna prijava do 3. maja 2019

Več informacij in prijava 

 

 Datum objave 21. 2. 2019
KAJ: Mednarodna poletna šola 2019 – International Summer School 2019
KJE: Glasgow Caldonian University, Škotska, Združeno kraljestvo 
KDAJ: 17.–31. julij 2019
ROK ZA PRIJAVO: 24. maj 2019 (EU), 3. maj 2019 (izven EU)

 

 

 Datum objave 19. 2. 2019
KAJ: Štipendije francoske vlade 2019/2020 (magisterij in doktorat)
ROK ZA PRIJAVO: 18. april 2019
Več informacij

 

 

 Datum objave 19. 2. 2019
KAJ: Seminar LabCitoyen na temo pravic žensk: enakopravnost in državljanstvo
ROK ZA PRIJAVO: 5. april 2019
Več informacij

 

 

 Datum objave 29. 1. 2019
KAJ: Razpis za Kadrovski up 2019
ROK ZA PRIJAVO: 1. marec 2019

Kadrovski up leta je priznanje za najboljša znanstveno-raziskovalna dela s področja kadrovskega managementa. Na razpisu lahko sodelujejo vsa diplomska, magistrska in doktorska dela, ki se lotevajo izzivov kadrovskega managementa; bodisi da preučujejo kariere, strateške vloge kadrovskega managementa, elemente, ki vplivajo na uspešnost kadrovske funkcije, merjenje dodane vrednosti kadrovske funkcije oziroma preučujejo in razvijajo sodobne pristope kadrovske funkcije. Naj odlično delo ne ostane skrito!
Prijavo na razpis lahko odda študent sam ali izobraževalna ustanova, na kateri je študent zaključil študij. Z oddajo prijave se boste potegovali za naziv Kadrovski up 2019 in možnost brezplačne udeležbe na Slovenskem kadrovskem kongresu 2019, ki je letos hkrati tudi Evropski kadrovski kongres (www.skkongres.si) in enoletnega prejemanja strokovne revije HR&M (www.hrm-revija.si). Trije nominiranci za Kadrovski up 2019 bodo povabljeni na Slovenski kadrovski kongres 2019, na katerem bodo razglasili prejemnika nagrade. 
Več informacij Prijava 

 

 
 Datum objave 14. 1. 2019
KAJ: Natečaj za najboljši študentski IKT projekt na DSI 2019
ROK ZA PRIJAVO: 15. marec 2019
Ali poleg študija ustvarjate kaj zanimivega? Razmišljate o testiranju svoje ideje? Ustvarjate še sami ali ste si že našli ekipo? V vsakem primeru je pomembno, da svojo idejo predstavite čim večji publiki ali celo morebitnim bodočim partnerjem!

Vabljeni, da se kot študenti brezplačno udeležite konference Dnevi slovenske informatike 2019 (registracija bo na voljo kmalu) ali prijavite svojo idejo/projekt ter se potegujete za glavno nagrado v vrednosti vsaj 500 EUR. Projekt mora biti povezan z uporabo IKT tehnologije in mora odsevati vašo inovativnost.
Več informacij Prijava

 
 
 Datum objave 22. 11. 2018

KAJ: Razpis štipendij francoske vlade za magistrski in doktorski študij slovenskih študentov v Franciji
Razpis bo objavljen januarja 2019. Prijavni rok bo predvidoma do konca aprila. Predvidena višina štipendije je za magistrski študij od 615 do 700 evrov na mesec, za doktorski pa od 767 do 1.060 evrov na mesec.
Za več informacij spremljajte objave UP in UP FM.

 
 Datum objave 21. 11. 2018
KAJ: Prague Summer Schools 

KJE: Praga, Češka republika 
KDAJ: 29. junij–6. julij 2019
ROK ZA PRIJAVO: 31. januar 2019 (zgodnje prijave), zadnji rok za prijavo 31. marec 2019
Praška poletna šola je 7-dnevni program predavanj, namenjen dodiplomskim in podiplomskim študentom različnih narodnosti in smeri študija, ki želijo poletne dni preživeti v edinstvenem akademskem in kulturnem okolju.  Izbirate lahko med različnimi temami: Summer School on Crime, Law and Psychology, Summer School on Europe in Crisis: Hopes and Fears of the EU, Summer School on China: A World Superpower - Myth or Reality?, Summer School on Development, Sustainability and Globalization, Summer School on Education: The Future of School, Summer School on Behavioral Economics and Psychology.

 

 
 Datum objave 16. 11. 2018
KAJ: SUMMER SCHOOL for young researchers

KJE: Fakulteta za pravo, Univerza v Valenciji, Španija 
KDAJ: 17.–21. junij 2019
ROK ZA PRIJAVO/ODDAJO POVZETKA: 30. april 2019

Izbirate lahko med naslednjimi temami: 1. Environmental protection: a global concern; 2. Gender equality and issues related with women’s rights; 3. Discrimination and protection of minorities and vulnerable persons; 4. Modern technologies and new challenges in the digital era; 5. Present and future of European integration.

 

 

 Datum objave 7. 11. 2018

KAJ: Študentska praksa na področju marketinških analiz
KJE: Sognando casa, Milan, Italija
Prijava

 

 Datum objave 7. 11. 2018

KAJ: Študentska praksa na področju prodaje, nabave, računovodstvo, informatika, kadrovski management
KJE: BD Electronics, Malta
Prakso lahko opravite tudi v okviru programa Erasmus+. Za več informacij pišite na Mane@mlcomponents.com.

 

 
 Datum objave 7. 11. 2018

KAJ: International Student Week in Ilmenau (ISWI)
KJE: Technical University of Ilmenau, Nemčija
KDAJ: 17.–26. maj 2019
Organizator: tamkajšnja neprofitna študentska organizacija
Več informacij

 
 
 Datum objave 7. 11. 2018
KAJ: International Exchange Program in Germany "Principles of Sustainable Business"

KJE: Umwelt-Campus Birkenfeld, Trier University of Applied Sciences, Nemčija
KDAJ: marec-julij 2019
Letak Več informacij

 


 Datum objave 15. 5. 2018
KAJ: Študentsko delo (Mercury processing)
KJE: Koper, Slovenija

V klicnem centru iščejo polnoletno osebo za administrativna dela in telefonsko komunikacijo. Pogoj je aktivno znanje angleškega jezika. Zaželeno je znanje italijanskega jezika in komunikacijske sposobnosti.
Delo je izmensko. Plačilo: 4,73EUR/h bruto. Prošnjo s CV pošljite na e-mail: Pamela.Mihalic@mercury-processing.com. Datum objave 24. 4. 2018
KAJ: Praksa Let's boost!
KJE: Škofja Loka, Slovenija

V Optiwebu skrbijo za lepši spletni svet: vzpostavljajo in oblikujejo napredne spletne strani in trgovine, z znanjem digitalnega marketinga pa jim izboljšajo spletno prisotnost. A vse stvari so boljše, ko se delijo!
Program prakse so zato zasnovali tako, da študentje dobijo čim več konkretnega znanja in izkušenj, s katerimi bodo lažje začeli svojo karierno pot. S programom “Let’s boost!” tako študentom nudijo spoznavanje delovanja v poslovnem sistemu ter praktično usposabljanje na enem od sledečih področij (študent si področje izbere sam): digitalni marketing, programiranje spletnih strani in trgovin, spletno oblikovanje, prodaja. 
Študentom zagotavljajo ustvarjalno, prijetno okolje za razvoj njihovih talentov, timsko delo, rast pod budnim očesom mentorja ter sodelovanje pri dejanskih projektih. 
Prijave za prakso so ponovno odprte, praksa pa bo potekala od julija do septembra. Zainteresirani študentje se lahko prijavijo na priloženi povezavi: https://optiweb.recruitee.com/o/opti-praksa-lets-boost


 Datum objave 
20. 12. 2017

KAJ: Ponudba praks

Podjetje Training Experience preko njihove platforme povezuje študente, ki želijo opravljati praktično usposabljanje v tujini s podjetji iz področja Evropske Unije.

V nadaljevanju vam je na voljo nekaj ponudb za opravljanje plačane Erasmus prakse (področje digitalni marketing) v Španiji in na Nizozemskem:

Več informacij

 
 
 Datum objave 29. 11. 2017

KAJ: Brezplačna včlanitev v Združenje nabavnikov Slovenije 

Z željo vzpostaviti tesnejše povezave med akademskim in gospodarskim okoljem Združenje Nabavnikov Slovenije skupaj s sekcijo mladih nabavnikov Slovenije vabi v svoje vrste vse študente in študente, ki si želijo poglobiti svoja znanja in veščine s področja nabave in oskrbnih verig. Združenje nabavnikov Slovenije je v Sloveniji vodilno strokovno združenje s področja nabave, kjer se združujejo strokovnjaki iz zasebnega in javnega sektorja. Združenje je tudi član International Federation of Purchasing and Supply Management (IFPSM), kar omogoča izmenjavo mednarodnih izkušenj in znanj. Študentke in študenti, vabljeni, da izkoristite posebno ponudbo, ki vključuje brezplačno članstvo in se včlanite v združenje, kjer boste lahko v sekciji mladih nabavnikov Slovenije nadgrajevali svoja znanja in veščine s področja nabave in oskrbnih verig ter obenem sodelovali pri razvoju nabavnega področja v Sloveniji.
Z (brezplačnim) članstvom pridobite mnogo koristi, med katerimi izpostavljamo: stik s poslovnim svetom, dodano vrednost in boljše pogoje za zaposlitev, udeležbo na strokovnih izobraževanjih, ki jih organizira združenje (brez kotizacije), strokovne reference z nabavnega področja, sodelovanje pri razvoju nabavnega področja, možnost objave strokovnih člankov v častniku Nabavnik.SI ter poseben izziv.
Več informacij

 
 
 Datum objave 11. 5. 2017
KAJ: Spletnik Akademija
Spletnik Akademija študentom omogoča dostop do kakovostnih vsebin iz področja digitalnega marketinga, ki je eno izmed najhitreje razvijajočih se področij.
Zajema namreč področja, ki so osnova za uspešno izvajanje digitalnega marketinga v veliki večini slovenskih podjetij. Ta področja so: izdelava spletne strani, optimizacija strani, oglaševanje na iskalnikih, izvajanje profesionalnega e-mail marketinga, pisanje digitalnih vsebin in plasiranje le teh ciljnemu občinstvu ob pravem času, na pravem mestu. 
S tem želimo doseči da so študentje ob svojih prvih delovnih izzivih opremljeni z znanji, ki na splošno podjetjem manjkajo in jim na ta način olajšati vstop na trg dela.

Družbena omrežja

Študenti

Kazalo