Center uporabnih predmetov - od ideje do realizacije

11. 1. 2024 14.30 | UP Fakulteta za management, INNOlab

Gostja iz prakse 

  

Metka Magdalena Šori 

  vodja Centra uporabnih predmetov - Komunala Izola (CUP Izola)

bo pri predmetu "UN Trajnostni projekti v podjetništvu" predstavila

"Center uporabnih predmetov - od ideje do realizacije"

11. januar 2024 | ob 14.30 | INNOlab

Fakulteta za management UP

Metka Magdalena Šori je pionirka ponovne uporabe v Istri. S projektom Reciklandija je v sodelovanju z Marjetico Koper vpeljala ponovno uporabo v osnovne šole MOK, izmenjavo oblačil je povzpela na nov nivo z dogodki SWAPjeTOP in vzpostavila prvi primorski Center Uporabnih Predmetov – CUP, ki deluje pod okriljem Komunale Izola z inovativnim brezdenarnim sistemom izmenjave. Vizija Komunale Izola je postati ekološko usmerjeno, napredno, sodobno tehnološko opremljeno in razvojno naravnano javno podjetje, zato vlaga v inovativne storitve tudi na področju preprečevanja nastajanja odpadkov. Koncept CUPa širijo tudi na druge lokalne organizacije z vzpostavitvijo izmenjevalnih kotičkov ter prenašajo to dobro prakso na bližnje občine.

 

Posledice prekomernega potrošništva današnje družbe močno ogrožajo okolje, zato je ključno najti alternativne rešitve. Na predavanju boste spoznali pot do realizacije zelene ideje CUP-a, ki temelji na izmenjavi, njene družbene učinke, orodja financiranja ter učinke na okolje.

Vabljeni, da se nam pridružite 11. januarja ob 14.30 v predavalnici INNOlab.

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta UN Trajnostni projekti v podjetništvu na univerzitetnem študijskem programu prve stopnje Management. Predavanja izvaja izr. prof. dr. Tina Bratkovič Kregar.

Vas zanima več o univerzitetnem študijskem programu prve stopnje Management? Več o programu si preberite TUKAJ, prav tako vas vabimo na INDIVIDUALNO svetovanje glede izbire študijskega programa prve stopnje na UP Fakulteti za management. Pišite nam na pr@fm-kp.si

 


 

9. januar 2024 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo