Gost iz prakse: Kako coaching in humor prispevata k poslovnemu učinku (ROI)?

10. 1. 2023 16.30 | Fakulteta za management, P2

Gost iz prakse 

  

    Matic Kadliček, univ. dipl. psih.,

  direktor Video centra d.o.o.

bo pri predmetu "B2 Vodenje" predstavil

Kako coaching in humor prispevata k poslovnemu učinku (ROI)?

P2 | 10. januar 2023 | ob 16.30

Fakulteta za management UP

Matic Kadliček je univerzitetni diplomirani psiholog, pretežno pa se osredotoča na področje vedenja in razvoja kadrov v organizacijah. Vodstvom in vodjem svetuje, izobražuje ter izdeluje in vpeljuje orodja za uspešno vodenje in razvoj zaposlenih s področja »mehkih« veščin, psihološkega ocenjevanja, (timskega) coachinga, načrtovanja nasledstev, napredovanj in premestitev, diagnostike delovnih okolij (delovno zadovoljstvo, zavzetost, klima, kultura, energija, pripadnost in vrednote), mentoriranja ter »on-boardinga« in merjenja učinkov izobraževalnih in drugih projektov po ROI Metodologiji®. Je med prvimi nosilci certifikata EuroPSY za organizacijsko psihologijo v Sloveniji, ki ga izdaja Evropsko združenje psiholoških društev (EFPA). Nedavno je dokončal drugi mandat kot predsednik Sekcije za psihologijo dela in organizacij v Društvu psihologov Slovenije (DPS) ter je bil član delovne skupine za pripravo Zakona o psihološki dejavnosti. Je eden izmed ustanovnih članov Slovenskega coaching združenja (SCZ) in Evropskega združenja za mentorstvo in coaching Slovenija (EMCC Slovenija). Aktiven je kot mentor študijske in supervizirane prakse prihodnjih in novo diplomiranih psihologov z Univerz v Mariboru, Ljubljani in Kopru. V prostem času najraje bere predvsem poljudnoznanstvene knjige z najrazličnejših področij, rad igra biljard in obožuje gore. Življenjski moto: »Vse kar imam, nosim s sabo.«

Mnogi gledajo poglobljeno delo s posameznikom (denimo coaching) kot zamudno in stvar nepotrebnega luksuza. To pa še dvakrat bolj velja za humor pri delu in učenju. Redko kdo ve, da danes obstaja že veliko število resnih raziskav, ki oboje dokažeta kot izjemno pomembne, učinkovite in cenovno ugodne pristope za to, da se naš razvoj in znanje primeta ter uporabljata. Kako točno so teme coachinga, humorja in ROI (donosnosti naložbe v "mehke" veščine) povezani, pa vam na predavanju pojasni Matic Kadliček, univ. dipl. psih.

Vabljeni, da se nam pridružite 10. 1. 2023, ob 16.30 v predavalnici P2 na UP FM, Izolska vrata 2, 6000 Koper.

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta B2M Vodenje na magistrskem študijskem programu druge stopnje Managementpri doc. dr. Ani Arzenšek.

 

 


21. december 2022 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo