Gost iz prakse Matej Cerovšek o zelenem javnem naročanju v RS

14. 3. 2023 16.30 | Fakulteta za management, ZOOM

Gost iz prakse 

  

Matej Cerovšek, magister prava

Ministrstvo za okolje in prostor RS

bo pri predmetu "B2EF Uvod v finančno matematiko" predstavil

Zeleno javno naročanje v Republiki Sloveniji

ZOOM | 14. marec 2023 | ob 16.30

Fakulteta za management UP

Matej Cerovšek je magistriral na Pravni fakulteti v Ljubljani s področja ustavnega prava. Med študijem je opravljal prostovoljno prakso pri Varuhu človekovih pravic, poklicno pot pa nato nadaljeval v odvetništvu. Trenutno je zaposlen kot  pravni strokovnjak znotraj ekipe za zeleno javno naročanje na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo, kjer s sodelavci nudijo strokovno pomoč javnim naročnikom. Je soavtor strokovnih gradiv in predavatelj izobraževanj s področja zelenega javnega naročanja.

 

Zeleno javno naročanje je princip javnega naročanja, kjer javni naročniki kot so šole, občine, državni organi in drugi, naročajo produkte z manjšim negativnim vplivom na okolje. Predavanje bo zajemalo temelje zelenega javnega naročanja v RS, vpliv le-tega na javne finance in družbo, trende s tega področja in zaposlitvene možnosti. Na praktičen način bo prikazan tudi postopek naročanja.

Vabljeni, da se nam pridružite 14. marca 2023, ob 16.30 v e-okolju ZOOM.

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta B2EF Uvod v finančno matematiko na magistrskem študijskem programu druge stopnje Ekonomija in financepri prof. dr. Ajdi Fošner.

 

Vas zanima več o študijskem programu druge stopnje Ekonomija in finance? Več o programu si preberite TUKAJ, prav tako vas vabimo na INDIVIDUALNO svetovanje glede izbire študijskega programa druge stopnje na UP Fakulteti za management. Pišite nam na pr@fm-kp.si

 


 

2. marec 2023 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo