Teden ALUMNI UP 2024: Uporabe in pasti ChatGPT-ja

15. 4. 2024 13.00 | UPFM, ZOOM

Alumni UP

 

 

Alumni UP 

Teden Alumni UP je namenjen spodbujanju povezav med generacijami, profesorji, raziskovalci, študenti in partnerji skupnosti. V živo in na spletu bodo potekale številne delavnice, predavanja ter druge ustvarjalne in multidisciplinarne vsebine. Pridružite se nam!

DIGITALNI PONEDELJEK

Delavnica: Uporabe in pasti ChatGPT-ja

Izvajalec: izr. prof. dr. Igor Rižnar

ZOOM ǀ 15. april 2024 ǀ ob 13.00

 

Ste zaključili UP FM pa še niste član? Ali ste morda zaključili že pred kar nekaj leti, ne prejemate novičnika ali informacij s strani UP FM, pa bi jih želeli?

PRIJAVITE SE TUKAJ V ALUMNI UP FM 

 

Tema delavnice je klepetalni robot ChatGPT, njegova uporaba in pasti, ki se jih mora zavedati uporabnik. Klepetalni roboti dajejo uporabniku občutek, da ga razumejo in na vprašanja odgovarjajo slovnično pravilno in navidezno kompetentno. Razvili so se na podoben način kot orodja za računalniško podprto prevajanje. Najprej bomo na kratko pregledali literaturo o umetni inteligenci in obsežnih jezikovnih modelih, nato pa s številnimi poizvedbami preverili, kako zanesljivi so odgovori, pri čemer bomo posebno pozornost namenili prednostim in slabostim uporabe ChatGPT v izobraževalnem kontekstu.

 

9. april 2024 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo