Teden ALUMNI UP 2024 - Trajnostno poročanje in nove EU direktive za trajnostno poslovanje: Izzivi in praksa

17. 4. 2024 17.00 | UPFM, predavalnica 4

Alumni UP

 

 

Alumni UP 

Teden Alumni UP je namenjen spodbujanju povezav med generacijami, profesorji, raziskovalci, študenti in partnerji skupnosti. V živo in na spletu bodo potekale številne delavnice, predavanja ter druge ustvarjalne in multidisciplinarne vsebine. Pridružite se nam!

TRAJNOSTNA SREDA

Okrogla miza: Trajnostno poročanje in nove EU direktive za trajnostno poslovanje: Izzivi in praksa

Izvajalec: prof. dr. Roberto Biloslavo

UPFM ǀ 17. april 2024 ǀ 17.00 ǀ predavalnica 4 

 

Ste zaključili UP FM pa še niste član? Ali ste morda zaključili že pred kar nekaj leti, ne prejemate novičnika ali informacij s strani UP FM, pa bi jih želeli?

PRIJAVITE SE TUKAJ V ALUMNI UP FM 

 

Ne zamudite prihajajoče okrogle mize o trajnostnem poročanju in novih EU direktivah za trajnostno poročanje v okviru Tedna Alumni!

Ugledni gosti okrogle mize:
Vojko Rotar, delavski direktor Luke Koper d.d.
Maja Brvar, Dun & Bradstreet (študentka UP FM)
Aleš Kranjc Kušlan iz Inštituta Ekvilib
Nataša Gabršček, zastopnik Hidria d.o.o.
Nataša Gladovič iz Atlantic Droga Kolinska d.o.o.

Prijave na okroglo mizo.

Več o Tednu Alumni ter ostalih aktivnostih.

Pridružite se nam 17. aprila 2024 med 17.00 in 18.30 na UP FM (Izolska vrata 2, 6000 Koper) na navdihujočem pogovorom z moderatorjem prof. dr. Roberto Biloslavo, direktorjem podiplomskega študijskega programa Management trajnostnega razvojaS študijem na magistrskem študijskem programu Management trajnostnega razvoja pridobite znanja, spretnosti in kompetence, s katerimi lahko razrešujete najbolj kompleksne izzive trajnostnega razvoja in tako prispevate k pozitivnim družbenim spremembam. Interdisciplinarnost študijskega programa razvija sposobnosti posameznika za poglobljeno razumevanje razvojnih vprašanj sodobne družbe in rešitev, ki se zanje ponujajo. Študij je namenjen vsem, ki verjamejo, da je z znanjem in ustreznimi vrednotami mogoče pozitivno spremeniti okolje, v katerem delajo in živijo, ki želijo aktivno delovati pri usmerjanju politike organizacij in države do vprašanj trajnostnega razvoja okolja, družbe in gospodarstva ter se profesionalno ukvarjajo z okoljskimi, prostorskimi, socialnimi in razvojnimi komponentami v družbi. Več o magistrskem študijskem programu najdete tukaj.  

 

Nataša Gabršček, zastopnik Hidria d.o.o.

Kot štipendist Iskre AET Tolmin sem leta 1992 zaključila študij kemijske tehnologije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani. V letu 2001 sem se ponovno zaposlila na AETju kot tehnolog na programu keramika. Z letom 2009 so se moje zadolžitve razširile na področje ekologije za tolminsko lokacijo Hidrie, v 2019 pa sem na nivoju Hidrie prevzela vodenje centralnega procesa okolje. Z vedno večjimi zahtevami zakonodaje v dobavnih verigah ter v podporo krepitvi položaja Hidrie kot odgovornega delodajalca smo v letu 2022 kreirali nov proces Trajnostnega razvoja. Moje sedanje zadolžitve se dotikajo področja trajnosti in družbene odgovornosti podjetja. 

 

 

 

Nataša Gladovič, Atlantic Droga Kolinska d.o.o.

Dolgoletna kariera v prehranski industriji, najprej kot vodja sistema varnih živil, kasneje kot vodja upravljala kakovosti v velikem regionalnem podjetju. V zadnjih letih dela na integraciji ESG principov v sistem kakovosti in vodenja procesov, vodi odbor za trajnost.  

 

 

 

 

Aleš Kranjc Kušlan, Inštitut Ekvilib

Aleš Kranjc Kušlan je po izobrazbi filozof in sociolog, ki je izobraževanje nadaljeval na področjih poslovanja in organizacije ter coachinga. Je direktor Ekvilib inštituta, vodja in pobudnik certifikata Družini prijazno podjetje ter certifikata Družbeno odgovorni delodajalec.Njegova strokovna področja so pružbena odgovornost podjetij, usklajevanje družinskega in poklicnega življenja, sodelovanje z zaposlenimi, človekove pravice v poslovanju ter trajnostno poročanje podjetij. Je član strokovnega telesa pri OECD nacionalni točki Slovenije ter član medresorske deležniške skupine za spremljanje nacionalnega akcijsega načrta Človekove pravice v gospodarstvu.

 

Maja Brvar, Dun & Bradstreet (študentka UP FM)

Zaposlena sem podjetju Dun&Bradstreet, ki se ukvarja s poslovnimi in bonitetnimi informaciji. Trenutno so v ospredju nove rešitve za trajnostno analitiko, kar me je spodbudilo k pisanju zaključne projektne naloge na to temo. Družba Dun & Bradstreet že skoraj 200 let strankam in partnerjem pomaga rasti in dosegati izjemne rezultate skozi moč podatkov, analitiko in rešitve, ki jih poganjajo podatki. Več kot 6000 naših sodelavcev po vsem svetu je predanih temu edinstvenemu cilju, do katerega nas vodijo pomembne vrednote, ki nam omogočajo vodilno vlogo na področju podatkov za sprejemanje poslovnih odločitev in analitičnih vpogledov. Naši podatki in vpogledi so cenjeni v vseh fazah poslovnega cikla in ne glede na ekonomsko okolje. D&B ESG Intelligence je inteligentna rešitev za trajnostno analitiko tretjih oseb, ki podjetjem omogoča, da ocenijo in spremljajo uspešnost in dejavnosti svojih poslovnih partnerjev na področju ESG. Naša obsežna lestvica D&B ESG Rankings pomaga podjetjem ustvariti vpoglede, ki pomagajo okrepiti njihove cilje ESG in racionalizirati postopke ocenjevanja ESG.

 

Vojko Rotar, član uprave – delavski direktor v Luki Koper, d. d.

Vojko Rotar je po izobrazbi diplomirani ekonomist. Poklicno pot je začel leta 1995 v špediterskem podjetju Avico iz Ljubljane in v dejavnosti logistike ter kasneje mednarodne trgovine ostal do leta 2003, kjer je nabral vrsto izkušenj na področju delovanja pristanišča kot tranzitne točke, ki posreduje mednarodne blagovne tokove. Razumevanje splošnega gospodarskega okolja in delovanje subjektov znotraj njega so mu odprle pot do različnih del znotraj medijsko – komunikacijskega področja, kjer se je preizkusil kot urednik, novinar, dopisnik, fotoreporter in spletni poročevalec pri več slovenskih medijih. V koprskem javnem podjetju Marjetica je bil odgovoren za odnose z javnostmi in maketing, kjer se je približal številnim področjem, ki so povezana s spodbujanjem dobrih okoljskih praks in sodelovanjem z lokalno skupnostjo. 

 

 

 

12. april 2024 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo