Odprte tehnologije: sodobni trendi in startup izzivi - mednarodna delavnica z mreženjem

26. 3. 2024 9.00 | Institut »Jožef Stefan«, Jamova 39, Ljubljana

Mednarodna delavnica z mreženjem

 

 

 

     

KAJ? Odprte tehnologije: sodobni trendi in startup izzivi

KJE? Institut »Jožef Stefan«, Jamova 39, Ljubljana

KDAJ? TOREK| 26. marec 2024 od 9.00 do 14.30

 

O delavnici


Univerza na Primorskem kot partner evropskega projekta ZOOOM razvija praktične poslovne in pravne rešitve za tista podjetja in raziskovalce, ki verjamejo v idejo odprtih (prostih) vsebin (proste/odprte programske vsebine, strojna oprema, podatkovne baze, umetna inteligenca - angl. open software, open hardware, open data, artificial intelligence). Gre torej za inovacije, za katere njihovi lastniki ne uveljavljajo pravic intelektualne lastnine oziroma  jih lahko vsakdo uporablja v okviru prostih licenc. Vodilni partner projekta je italijanski HUB Innovazione Trentino, v projektu sodeluje 8 evropskih držav, od Slovencev smo v njem Inštitut Jožef Stefan in Univerza na Primorskem. Več o projektu najdete tukaj https://zooom4u.eu/.

V okviru tega projekta bo v torek 26. 3. 2024 od 9.00 do 14.30 ure potekala mednarodna delavnica z mreženjem (lokacija : Inštitut Jožef Stefan, Ljubljana Vič, Jamova 39). Ciljna skupina dogodka so predvsem podjetja, start-upi, mladi raziskovalci/znanstveniki in udeleženci podpornega okolja (univerzitetni inkubatorji, pisarne za prenos tehnologij, resorna ministrstva ipd), ki bi radi izvedeli več o prostih/odprtih vsebinah (programske vsebine, strojna oprema, podatkovne baze, umetna inteligenca), njihovem delovanju v praksi, njihovem vplivu na poslovanje ter o pravnih okvirjih v tem segmentu poslovanja. V prvem delu dogodka bomo govorili o trendih na področju odprtih tehnologij ("Emerging trends in open technologies), v drugem delu, ki je bolj praktično naravnan, pa o izzivih startup podjetij na področju odprtih tehnologij ("Startups challenges in open technologies). Dogodka se bodo udeležili priznani mednarodni strokovnjaki in podjetniki iz Italije, Finske, Belgije, Danske in drugih.  

Delavnica bo razdeljena v dva dela: 

EMERGING TRENDS IN OPEN TECHNOLOGIES, tukaj https://zooom4u.eu/index.php/2024/03/14/zooom-event-emerging-trends-in-open-technologies/.

STARTUP CHALLENGES IN OPEN TECHNOLOGIES  https://zooom4u.eu/index.php/2024/03/14/zooom-event-startups-challenges-in-open-technologies/.

 


20. marec 2024 | FM | Študenti

Družbena omrežja

Kazalo